Home Vijesti MUP Srbije: Uhićen otac dječaka koji je ubio devet ljudi, sina je učio pucati

MUP Srbije: Uhićen otac dječaka koji je ubio devet ljudi, sina je učio pucati

by Ante R.

Otac 14-godišnjaka osumnjičenog da je jutros u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet osoba, među kojima je i radnik osiguranja, uhićen je danas, kaže Bratislav Gašić.

Otac je inače poznati beogradski radiolog V.K. a sina K.K., koji je likvidirao učenike i zaštitara, vodio je na streljanu i učio pucati.

“Oba pištolja, i onaj u ruksaku i onaj koji je korišten u izvršenju ovog djela, bila su u legalnom posjedu oca dječaka. On tvrdi da su bila zaključana u sefu, pod šifrom. Ima više komada oružja, iz 2016. i 2017. godine, ali očito je dijete imalo šifru za te pištolje”, rekao je Gašić.

“Po neslužbenim informacijama, on je zajedno s ocem išao u streljane, trenirao pucanje. Treba li se dijete od 12, 13 godina time baviti? I prema ocu će biti poduzete zakonom predviđene mjere”, objasnio je ministar Gašić.

Na konferenciji za novinare nije decidirano odgovoreno hoće li dječak kazneno odgovarati za masakr.

Inače šef beogradske policije na tiskovnoj konferenciji otkrio je puno ime i prezime dječaka, no zbog rigoroznih pravila u Hrvatskoj i prijetnji drastičnim kaznama, pod vjerovali ili ne, to se ne smije napisati.