Home Politika Marko Jelić osniva stranku AP (Akcija za promjene)

Marko Jelić osniva stranku AP (Akcija za promjene)

by Ante R.

Marko Jelić osniva novu političku stranku pod nazivom AP (Akcija za promjene) i najavljuje osnivačku skupštinu u Zagrebu 20. svibnja, tada se planira izglasati statut, izabrati rukovodstvo i glavna tijela buduće stranke uz podršku njihovih partnera, potvrđeno je u petak Hini.

Šibensko-kninski župan Jelić dodao je kako se proteklih mjeseci intenzivno radilo na programu stranke koja izlazi na parlamentarne izbore.

“Na našem programu su radili eminentni i priznati stručnjaci te autoriteti iz raznih područja, koji su objedinili strateške zadatke koje Hrvatska treba ispuniti da bi opstala i postala uređena demokracija jednakih i slobodnih ljudi  koji ne rade za institucije i državu već institucije i država rade za njih”, rekao je Jelić.

Fokus programa je usmjeren na zdravstvo, pravosuđe, ekonomiju i investicijske procese te lokalnu samoupravu i sport, kaže Jelić. Najavio je da će detalji programa biti predstavljeni uskoro, a komunicirat će ih neposredno narodu i ljudima od kojih želi čuti sugestije, kritike i ideje.

“Nije plan o programu pričati kao apstraktnoj pisanoj riječi već ostvariti sinergiju s narodom kojem je zaista stalo da Hrvatska prodiše. Želimo učinkovito zdravstvo, reformu pravosuđa, zakonodavstvo koje će uistinu iskorijeniti nepotizam i korupciju, slobodno tržište koje privlači investitore te čistu i očuvanu zemlju u kojoj žive zdravi ljudi jednakih prilika”, kaže Jelić.

Iza našeg tima stoje godina iskustva, ostvarenost na privatnom i profesionalnom planu, upravljačko i institucionalno iskustvo s lokalnih razina i ono što je najvažnije – mi imamo iskustvo izbornih pobjeda. Mi nismo stihijski pokret, dugo se poznajemo, vjerujemo si i ne planiramo jahati na valu općeg biračkog nezadovoljstva i baviti se populizmom, poručio je.

Kad je pak riječ o koaliciji s Damirom Vanđelićem, o čemu se  već neko vrijeme spekulira, Jelić nije htio otkrivati detalje poručivši – sve u svoje vrijeme.- Hina