Home Izdvojeno Ivan Anušić: Poklonili smo se žrtvama komunističkog režima, hrvatskim vojnicima, civilima, ženama, djeci i starcima koje su nakon 15. svibnja 1945. mjesecima mučki ubijali.

Ivan Anušić: Poklonili smo se žrtvama komunističkog režima, hrvatskim vojnicima, civilima, ženama, djeci i starcima koje su nakon 15. svibnja 1945. mjesecima mučki ubijali.

by Ante R.

Župan Osječko baranjske županije i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić izjavio je nakon misnog slavlja u Macelju za žrtve Bleiburga

“Svaki ljudski život i svaki san jednako vrijede i ne smijemo dozvoliti manipulaciju žrtvama ni jednog političkog režima – glavna je poruka svete mise koju je povodom obilježavanja tužne obljetnice bleiburške tragedije u Donjem Macelju predvodio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Poklonili smo se žrtvama komunističkog režima, hrvatskim vojnicima, civilima, ženama, djeci i starcima koje su nakon 15. svibnja 1945. mjesecima mučki ubijali.

O njihovoj žrtvi treba govoriti jer naša borba za istinu i pravdu nije samo naslijeđe prošlosti nego i naša obveza za buduće generacije. Istina o stradavanjima Hrvata u i nakon Drugog svjetskog rata kao i u Domovinskom ratu je preduvjet suživota i pomirenja.”