Home Politika Miletić o plačljivom Plenkoviću: Meni je razumljivo da tatini sinovi, uščuvani i brižno njegovani, pripremani za velike projekte, nisu nikada u životu na ulici sreli neku kvazi opasnost

Miletić o plačljivom Plenkoviću: Meni je razumljivo da tatini sinovi, uščuvani i brižno njegovani, pripremani za velike projekte, nisu nikada u životu na ulici sreli neku kvazi opasnost

by Ante R.

Mostov Marin Miletić oglasio se na fb-u:

“Premijer Plenković plače kako mu netko prijeti. Netko, daleko izvana. Ne znaju tko i ne znaju gdje, ali mu kao netko prijeti. Pa su izveli policajce s dugim cijevima ispred zgrade Vlade. Meni je razumljivo da tatini sinovi, uščuvani i brižno njegovani, pripremani za velike projekte, nisu nikada u životu na ulici sreli neku kvazi opasnost.

Možda je Premijer bio u opasnosti kada je kao student htio pokazati drskost pa je pretrčao cestu dok je ona bila prazna, ali je sa semafora žarilo crveno svjetlo. Sigurno mu je skočio adrenalin i osjećao se baš – mangupski. Mislim, da je bio hrabar, ne bi se pravdao slabokrvnošću pa u vrijeme obrane Domovine skrivao se po podrumima stotinama kilometara od naših hrabrih vojnika. Danas plače kako mu prijete.

Stvarno držim da nitko u Hrvatskoj nikome ne smije prijetiti. A ako prijeti – da onda institucije moraju raditi svoj posao i nasilnike staviti tamo gdje ne mogu biti opasni. Ali, ljudi, ono Premijer neke suverene države da plače kako mu netko prijeti? Ma dajte molim vas. Pa ne postoji saborski zastupnik koji radi svoj posao da nije dobio na desetke prijetnji tijekom mandata.

Ali, mi ne plačemo. Jer se na ulici još nauči: oni koji prijete, koji su jezičavi – ti nisu opasni. Kužim da Plenković to nije mogao naučiti u elitnim školama bogatašića, ali mu je netko trebao to objasniti.

Sjedio sam danas poslije trke na klupici u mojoj Rijeci. Ptičica mi je šapnula kako se Plenković boji prosvjeda, boji se naroda, boji se ljudi na ulici, plaši se da se ne preslika Beograd na Hrvatsku u pogledu prosvjeda – pa su mu njegovi PR magovi na daljinski Bruxellesa – savjetovali da je ovo dobra fora: glumiti ugrozu, glumiti žrtvicu.

Ah, taj plačljivi Plenković i njegova korumpirana hobotnica. Baš ih je dosta. Dosta ih je‼️”, piše Miletić.