Home Politika VIDEO Mirela Ahmetović (SDP) čitala poruku novinara Telegrama; doslovno joj napisao pitanje

VIDEO Mirela Ahmetović (SDP) čitala poruku novinara Telegrama; doslovno joj napisao pitanje

by Ante R.

Tema na dnevnoj redu u tom trenutku je bila je cenzura na HRT-u, a pred odborom se pojavio i ravnatelj televizije Robert Šveb kojem je novinarsko pitanje bilo i upućeno.

“Želim upoznati javnost s upravo javno objavljenom informacijom novinara koji gleda ovu sjednicu. On kaže da je osoba zadužena za komunikacije na HRT-u Nevenka Mikac, u srijedu, nakon mog ponovljenog upita na koji odgovor čekam mjesec dana, umjesto odgovora zvala moje urednike. Molim da se ravnatelja Roberta Šveba pita kada je ta žena zaposlena i na kojem natječaju. Ne želim ni govoriti da se tu radi o pokušaju zastrašivanja novinara te čistoj kleveti jer dotična je tvrdila da ja slanjem upita reketarim HRT i da sam ljut što nisam tamo ostao raditi pa ih zato proganjam. Dakle, ovdje novinar u realnom vremenu reagira na sve navode na ovoj sjednici Odbora”, rekla je Ahmetović.

Predsjednik odbora Josip Borić (HDZ) upitao ju je o kojem je novinaru riječ.
“Informirajte se”, drsko mu je odgovorila.

Nakon što se on nasmijao otkrila je ime novinara.
“Andrej Dimitrijević, imenom i prezimenom, koji se ne boji političke moći radi svog pitanja”, rekla je.

Dodajmo da samo pitanje uopće nije sporno već izravna veza između oporbene zastupnice i jednog od portala, Telegram, koji za sebe tvrdi da je nezavisan. Isto tako, treba napomenuti da zastupnica Ahmetović nije govorila istinu, jer to što je njoj novinar Telegrama napisao nije bilo javno objavljeno, prenoi Direktno.