Home Izdvojeno Jelić i Vanđelić prave HDZ 2.0, a koalirali bi s Plenkovićevim HDZ-om

Jelić i Vanđelić prave HDZ 2.0, a koalirali bi s Plenkovićevim HDZ-om

by Ante R.

Došli smo na godinu dana od mega izbora.
2024. bit će povijesna godina za izborni sustav Hrvatske jer nas očekuje borba za trostruku krunu, izbori za Europski parlament, Hrvatski sabor i predsjedničku funkciju.
Iz Europskog parlamenta stigla je potvrda da će se izbori održati od 6. do 9. lipnja 2024., a još se službeno ne zna kad ćemo na izbore za Sabor.

Nova stranka
Izbori za Pantovčak kad će protukandidati na megdan Zoranu Milanoviću održat će se koncem te mega izborne godine…
I slažu se kockice, vode se pregovori, stare i nove političke opcije kuju planove za nastup na izborima, odnosno počinju s pretkampanjom za veliku izbornu utakmicu.
Jedan od starih-novih političara jest Šibensko-kninski župan Marko Jelić koji ovih dana osniva stranku, a još su zanimljivija imena koja se spominju oko njegove platforme.

Tako Jelić osniva novu političku stranku kojoj će biti na čelu. Zanimljivo, ona bi trebala imati naziv AP- Akcija za promjene. Iako će mnogima prva pomisao biti inicijali premijera Andreja Plenkovića i to vjerojatno “afere AP” odnosno “afere software” za vrijeme koje je u javnost isplivala sporna sms korespondencija između bivše HDZ-ove ministrice i Plenkovićeve lavice Gabrijele Žalac i bivše HDZ-ove državne tajnice Josipe Rimac, a u kojima se spominje upravo “A.P”, župan Marko Jelić, budući predsjednik stranke AP- Akcija za promjene kaže kako se ovo konkretno ime dogodilo sasvim slučajno.

“Mi smo akcija za promjene. Ni manje ni više od toga. A što se tiče skraćenice ona može biti indikativna s obzirom na vremena u kojima živimo pa prepuštam biračima da iz svega izvuku poruku”, rekao je Jelić za Večernji list prije nekoliko dana.
A na osnivačkoj skupštini spominju se dobro znana i potencijalno jaka politička imena.
“Mislim da idemo s njima”
Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi te šef Nezavisne liste mladih Ante Pranić izgledni su uzvanici dok se čeka što će na sve reći međimurski župan Matija Posavec.
U kontekstu pregovora s navedenom platformom je i poduzetnik i bivši šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić sa svojom udrugom Zrin.
Iz Fokusa smo dobili komentar o čemu se radi.

“Mislim da idemo s njima. Treba nam jak liberalni blok, Puljci i Dalija Orešković to zaista nisu. Da ne pričamo o Možemo, Anki Mrak Taritaš i sličnim lažnim liberalima. Dosta bi bilo lijepih liberalnih priča o slobodnom tržištu i tome da smo si svi dobri i jednaki. Treba stvoriti jaki blok i rasturiti na izborima. Nadam se da će se još neka jaka imena ubrzo priključiti, o kome se radi, saznat ćete uskoro”, rekao nam je izvor iz stranke Fokus.

Ta je stranka inače bila osvježenje na posljednjim lokalnim izborima kad je osvojila takozvani zagrebački prsten i važne gradove i mjesta, dok su u Saboru Dario Zurovec, odnosno Davor Nađi postigli zavidnu političku vidljivost.
Mladom Zurovcu, tvrde upućeni, nije na odmet i sudjelovanje u showu Plesa sa zvijezdama gdje je pojačao vidljivost “među narodom”, piše Dnevno.hr.