Home Izdvojeno INVAZIJA JE POČELA – VIDEO Prizor kao iz horor filmova: Pogledajte najezdu krvopija u Slavoniji

INVAZIJA JE POČELA – VIDEO Prizor kao iz horor filmova: Pogledajte najezdu krvopija u Slavoniji

by Ante R.

Područje Osijeka ponovo vodi bitku s komarcima. Invaziju komaraca donijeli su visoki vodostaji Drave i Dunava.
Slavonija ponovo vodi rat s krvopijama. Snimka koju nam je ustupio čitatelj zabilježena je prije tri dana u mjestu Bijelo Brdo, koje se nalazi 15-ak kilometara od Osijeka, uz uz državnu cestu Osijek — Erdut.

“Brojnosti su najveće u Kopačkom ritu. To je oko 13 tisuća komaraca u klopci. Idući je Sarvaš s pet tisuća komaraca. Oni još nisu svi doletjeli, očekujemo da će se broj i dalje povećavati”, rekao je Hrvoje Bekina iz NZZJZ-a za Dnevnik Nove TV od 17. svibnja. I da će u sezoni oboriti rekord iz 2021., kad je brojnost komaraca iznosila 45 tisuća u klopci, prenosi Dnevnik.hr.

Najveći problem, kažu, stvara im tvornica komaraca – Kopački rit, ali i za to traže rješenje. “Već smo poslali sve dopise za dozvolu larvicidnog tretiranja rubnih dijelova Kopačkog rita. Dakle, to je nužno za učinkovitu borbu protiv komaraca”, rekao je dogradonačelnik Dragan Vulin za Dnevnik Nove TV.
Za vikend su počeli i aviotretmani iznad cijelog grada Osijeka.
U međuvremenu, čitatelj je poslao snimku koja svjedoči najezdi koja stvara velike probleme Slavoncima.
Sve je snimljeno 19. svibnja. Upit o ovome, što čine i koji su daljnji postupci, poslali smo i Gradu Osijeku, a odgovor ćemo objaviti po dospijeću.