Home Lifestyle OVO JE ZASTRAŠUJUĆE Tri haskija i njemački ovčar svezani za drvo usred šume na Medvednici.

OVO JE ZASTRAŠUJUĆE Tri haskija i njemački ovčar svezani za drvo usred šume na Medvednici.

by Ante R.

Životinje su spasili i u Dumovcu su, imaju mađarske čipove, a dva psa su i cijepljena. No odbačene su bile i dvije mačke. Razgovarali smo s ljudima koji su ih spasili Tri haskija i njemačka ovčarka vezani su bili za drvo i napušteni u zagrebačkoj park-šumi Grmoščici, prenosi Danas.hr.

Građani su bili u šoku.
“Ja sam ih vidjela kada sam vodila psa u šetnju. Odmah su mi bili čudni, čovjek je vodio četiri psa. Sin me pitao zašto ih nisam zaustavila. koga da zaustavim? Čovjek šeta četiri psa na lajni”, govori nam Gordana Irsak iz Zagreba.
Muškarca i ženu, za koje građani sumnjaju da stoje iza toga, snimile su i nadzorne kamere. Napuštene pse u subotnje jutro pronašao je Zadranin Ante.

“Ja sam bio sa svojim haskijem u šetnji i vidim tri druge glave haskija i njemačku ovčarku. Ništa mi nije bilo jasno. Čekali smo pola sata hoće li se nešto dogodilo, ali nije. U međuvremenu sam im donio vode i hrane”, govori Ante Čalušić.

Psi su sada smješteni u skloništu za nezbrinute životinje Dumovec. Kada su im očitali čipove, iznenadili su se jer su bili mađarski. Podataka o njima nema puno, samo za dva mogu sigurno reći da su cijepljeni, ostali su u karanteni

“Psi su u skroz OK stanju, netko se o njima dobro brinuo, barem do sada. Vidimo da su se kujice tjerale i rađale. Uplašeni su , nisu tako strašno jer ih možemo izvesti, ali da su plahi, jesu. I bili su na lancima što se vidi jer im je ispod vrata tamno od neke željezne ogrlice i lanca”, govori nam Tatjana Zajec, voditeljica skloništa.