Home Lifestyle Potez prodavačice jagoda oduševio kupce, ono što su napravili vraća vjeru u ljude: “Nisam ni sumnjala”

Potez prodavačice jagoda oduševio kupce, ono što su napravili vraća vjeru u ljude: “Nisam ni sumnjala”

by Ante R.

Potez jedne prodavačice na štandu s jagodama kraj Ivanić Grada pokazuje da i dalje postoje poštenje i povjerenje među ljudima.

U mjestašcu Graberje kraj Ivanić Grada potez jedne prodavačice jagoda vraća vjeru u ljude! Ostavila je svoj štand te na poruci napisala da si ljudi sami razmjene novac. U posudu je ostavila određenu svotu.

Kada se vratila, sve u blagajni je “štimalo”. “Morala sam otići kod stomatologa, a nisam htjela zatvoriti štand. Porukom na papiru sam obavijestila ljude da slobodno uzmu onoliko jagoda koliko im treba, a u posudu sam stavila 15 eura da si mogu razmijeniti veće novčanice. Kada sam se nakon dva sata vratila, sve je savršeno odgovaralo u cent, a prodale su se sve jagode! Pravo da vam kažem, nisam ni sumnjala. Baš sam vjerovala da će tako i biti”, kazala je sretna prodavačica koja je htjela ostati anonimna.

Zahvalila se ljudima koji su sami koristili zajedničku blagajnu. “I susjedama s radnih mjesta u blizini koje su samoinicijativno pokazale veliku brigu zbog novca, ali i nedostatka jagoda, nakon što su se same rasprodale. Nadam se da će kroz ovaj neuobičajen slučaj možda netko povjerovati da sam može ono što smatra nemogućim i da vjerujući u dobre ljude stvaramo nove dobre ljude”, kazala je prodavačica za Lifebuzz.hr.