Home Izdvojeno Franković: Mesić je bio svjedok optužbe protiv hrvatske države, šokiran sam

Franković: Mesić je bio svjedok optužbe protiv hrvatske države, šokiran sam

by Ante R.

Gradonačelnik Dubrovnika Stjepan Franković prozvao je bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zbog svjedočenja u vezi projekta na Srđu.

Nakon što je DORH objavio kako je Hrvatska dobila arbitražu oko projekta golfa na Srđu i ne mora platiti pola milijarde eura odštete investitorima – koji su tvrdili da država blokira projekt – o svemu se očitovao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.
Pohvalio je rad Državnog odvjetništva i partnera, a sebe je istaknuo kao svjedoka obrane. Bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prozvao je kao svjedoka tužiteljstva, na strani investitora. Franković kaže – susreli su se na istom letu.

“Pratilo ga je osiguranje njegovo osiguranje, tajnica i sve ono što pripada bivšem predsjedniku. Frapantno je da čovjek koji je bio prvi čovjek države ide svjedočiti na sud kao svjedok tužiteljstva. Raspitao sam se i on je mogao odbiti svjedočiti u koristi tužitelja, mogao je slobodno reći ne želim”, rekao je Franković.

Hrvatska pobijedila u arbitraži oko Golf resorta na Srđu, no borba nije gotova: “Sad je politika na potezu”
Bivši predsjednik države Stjepan Mesić na službenom je putu. U kratkom telefonskom razgovoru rekao nam je kako nije svjedočio protiv svoje države. Govorio je samo istinu, kaže, a kome će ići u prilog, odlučit će sud, prenosi Dnevnik.hr.