Home Izdvojeno Bačić o obnovi Siska i Banovine: U Sisačko-moslavačkoj županiji dovršeno više od 12.000 stambenih jedinica

Bačić o obnovi Siska i Banovine: U Sisačko-moslavačkoj županiji dovršeno više od 12.000 stambenih jedinica

by Kristina B

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić posjetio je u utorak Majur i Hrvatsku Kostajnicu, te istaknuo da je na području Sisačko-moslavačke županije dovršeno više od 12.000 novih i obnovljenih stambenih jedinica.

Na području Siska i Banovine gradi se značajan, novi stambeni fond, poručio je Bačić, izvijestilo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Na području županije, istaknuo je Bačić, trenutno je dovršeno 8305 lokacija, s 12.300 novih, odnosno obnovljenih stambenih jedinica.

Poveo suprugu na utakmicu: Povjerenstvo istražuje predsjednika Milanovića zbog leta državnim zrakoplovom

“Samo u Hrvatskoj Kostajnici, smo završili 171 obnovu, a u ovom trenutku provodimo na području grada 35 obnova, bilo da se radi o zamjenskim zgradama ili konstrukcijskoj obnovi”, rekao je Bačić.

Dinamiku obnove ocijenio je prihvatljivom s obzirom na opterećenost  građevinske operative na području cijele Hrvatske.

Bačić je u naselju Mračaj obišao obitelj Stojaković, te u Hrvatskoj Kostajnici obitelj Vučinić kojima su izgrađene zamjenske obiteljske kuće te je sudjelovao u polaganju kamena temeljca za višestambenu zgradu s 19 stanova, planirane vrijednosti oko 2,8 milijuna eura.

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan zahvalio je Vladi, ističući da su u 2023. realizirani projekti u iznosu od 28 proračuna Hrvatske Kostajnice.

Zamjenik župana Mihael Jurić rekao je da se na sisačko-moslavačkom području provodi intenzivna gradnja te mogu izbrojati 56 zgrada s 974 stana, koje su izgrađene ili će biti izgrađene u skorom razdoblju.

Ti će stanovi, kažu u Ministarstvu prvenstveno poslužiti za privremeni smještaj stradalnika potresa, a po obnovi njihovih domova oni će iseliti te će se stanovi koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugroženih obitelji. (Hina)