Home Izdvojeno BADAVA SU KREČILI Mato Palić: “Ustavom zajamčeno pravo na život vrijedi jednako za sve osobe neovisno o spolnoj pripadnosti”

BADAVA SU KREČILI Mato Palić: “Ustavom zajamčeno pravo na život vrijedi jednako za sve osobe neovisno o spolnoj pripadnosti”

by Ante R.

Ustavno pravni stručnjak Doc.dr.sc Mato Palić očitovao se na namjeru vlade da femicid kao posebno kazneno djelo uvrsti u izmjene i dopune Kaznenog zakona, koji vlada želi napraviti na pritisak Jelene Veljače i njene družine.

Dakle, neosporno je da to sukladno Ustavu Republike Hrvatske neće ići onako kako su to zamislile Jelena Veljača i ekipa ili u prijevodu “Džabe ste krečili”

Ugledni psihijatar opasno nagazio Jelenu Veljaču i resorne ministre: “Kud Veljača okom, tu ministri skokom”

Evo što kaže Mato Palić:
“Vlada RH namjerava, između raznih drugih, dopune Kaznenog zakona kroz novo kazneno djelo femicida. To je ubojstvo ženske osobe zato što je žena. Ustavom zajamčeno pravo na život vrijedi jednako za sve osobe neovisno o spolnoj pripadnosti. Različita kaznenopravna zaštita osoba temeljem različite spolne pripadnosti je protuustavna i diskriminatorna. Regulativu treba poboljšati, ali ne na neustavan način. Zakoni ne služe za slanje poruke. Hoće li se, ako se to usvoji, strože kažnjavati i žena koja ubije drugu ženu?”