Home Izdvojeno BITKA ZA DINAMO Sportska inspekcija vratila Zorića u klub

BITKA ZA DINAMO Sportska inspekcija vratila Zorića u klub

by Ante R.

Damir Zorić dobio je u petak važnu pravnu utakmicu u zagrijavanju za Dinamovu Skupštinu, 25. rujna. Rješenjem Sportske inspekcije on je, naime, vraćen u članstvo kluba, baš kao što su u članstvo vraćeni i isključeni povjerenici Damir Žigrović, Mato Tokić, Mario Paponja i Mario Primorac te Damir Polak, jedan od trojice članova raspuštenog Nadzornog odbora.

Za razliku od Miroslava Rožića i Andreja Menige – dvojice članova NO-a koji su tijekom dvorskih borbi u Maksimiru također isključeni iz članstva – svi su oni u zakonskom roku podnijeli žalbe na odluke o isključenju i nakon gotovo šest mjeseci napokon su dočekali službeni pravorijek. U obrazloženju odluke glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar nalazi da su na nezakonit način izbačeni iz članstva. Tijelima GNK Dinamo naređuje da poništi odluke Izvršnog odbora o brisanju Zorićeve skupine iz plave obitelji.

Osim toga, u rješenju od 15. rujna sportska inspektorica naređuje nadležnim Dinamovim tijelima da u roku od 60 dana imenuju članove Izvršnog i Nadzornog odbora, dva tijela vlasti čiji je bivši saziv raspušten, a Skupština u nedostatku kvoruma nije mogla imenovati nove članove. Umiveni je to način da se prizna kako klub već šest mjeseci pravno vegetira, otprilike kao država bez Vlade i Ustavnog suda.

Zorićev pravni tim dobio je zadovoljštinu, ali što će to značiti na većoj mapi? Hoće li utjecati na drukčiju podjelu karata u Skupštini? Rješenje sportske inspektorice predviđa da se izbačeni članovi vrate u članstvo najkasnije 15 dana od osnivanja novog IO-a i NO-a, što znači da za ovu sljedeću Skupštinu kroz desetak dana još uvijek nisu u igri. U tom driblanju paragrafima i člancima Mirko Barišić još uvijek ima u rukama asa više, ali nije isključeno da se ta situacija promijeni već sljedećeg tjedna. Doznajemo da u Zorićevu timu razmišljaju o sljedećem pravnom koraku, privremenom mjerom u vidu zahtjeva za odgodu Skupštine, piše Jutarnji.