Home Izdvojeno BRKIĆ ŽESTOKO ‘OTPILIO’ ROJSA! Nakon optužbi na njegov i na račun HDZ-a: ‘Meni je pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini’

BRKIĆ ŽESTOKO ‘OTPILIO’ ROJSA! Nakon optužbi na njegov i na račun HDZ-a: ‘Meni je pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini’

by Ante R.

Nakon što je general Ljubo Ćesić Rojs, jedan od potpisnika zahtjeva za pomilovanje Perkovića i Mustača, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e, koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u atentatu na Stjepana Đurekovića, gostovao na N1 televiziji, gdje je iznio, među ostalim, konkretne optužbe na račun nekih članova HDZ-a, kao i na sam HDZ, reakcije se ne stišavaju.

 

Rojs je još, obrušivši se na HDZ, rekao i da je “Gotovini pakirao Vasiljković Vaso”, aludirajući na HDZ-ovog Milijana Brkića, kojega smo kontaktirali da za Dnevno prokomentira Rojsove navode.

 

Naime, prvo je odgovorio na optužbe generala Marinka Krešića, rekavši da on nije inicijator prikupljanja potpisa te istaknuo “da je pudlica, pobjegao bi 91. u Njemačku”, a onda je komentirao i da je “član HDZ-a doktora Franje Tuđmana, ne HDZ-a briselskog koji je sada prevladao”. Na kraju je rekao i kako je Perković spriječio atentat na Franju Tuđmana 1994.

 

‘Najveći udbašenković je Sanader. Iza njega, Vasiljković Vaso, velika Hrvatina’

 

“To ne zna nitko u Hrvatskoj, a ja imam dokumentaciju o tome”, rekao je Rojs.

 

U jednom trenutku, Rojs je u studiju izvadio dokumente na kojima je pečat Josipa Perkovića dok je bio u Ministarstvu obrane koji je htio dokazati da je Perković bio taj koji je nabavljao oružje te da mu niti jedan konvoj nije uhvaćen.

 

“Šušak je bio broj jedan na pečatu, ovo je 17”, rekao je Rojs. Dodao je da HDZ treba lustrirati. “Tamo je najveće zlo”, rekao je te kasnije dodao da će se provesti lustracija u HDZ-u te da će se uhititi udbaše iz stranke.

“Najveći udbašenković je Sanader. Iza njega, Vasiljković Vaso, velika Hrvatina, dolazio je ovdje kod vas, govorio Hvaljen Isus i Marija, meni pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini…”, rekao je Rojs.

Brkić: ‘Ne gledam i ne slušam takve likove kao što je Rojs’

Upitan da prokomentira ove izjave, Milijan Brkić nam je rekao kako ne zna uopće o kojim se izjavama radi te da “ne gleda i ne sluša takve likove kao što je Rojs”.

“Niti sam čuo što, niti gledam, niti slušam takve likove kao što je Rojs”, ustvrdio je Brkić.

Nakon što je upoznat što je general Rojs rekao o njemu, kazao je da mu je to smiješno.

“Joj, smiješno. Svatko govori sam o sebi svojim djelima, tako da me ne zanima”, poručio je Brkić, prenosi Dnevno.