Home Izdvojeno Corriere della Sera: Đoković je bahati lažov i egoist. Mogao bi umrijeti na smetlištu

Corriere della Sera: Đoković je bahati lažov i egoist. Mogao bi umrijeti na smetlištu

by Ante R.

“Sad bi morao reći: ‘Lekcija koju sam dobio otvorila mi je oči, ispričavam se svima za neizrecivo ponašanje posljednjih tjedana, smatram se preporođenim i nadam se da me ovo čini dostojnim da nastavim karijeru.’

 

 

Najtiražniji talijanski dnevni list Corriere della Sera objavio je tekst od Novaku Đokoviću koji je izazvao puno pozornosti.

 

“Đoković: Srbi kažu ‘umiranje u ljepoti’, a on bi mogao umrijeti na smetlištu”, bio je prvotni naslov članka, no nakon reakcija javnosti promijenjen je u “Đoković, pobjednik bez ljepote koji može izgubiti sve”.

 

U navedenom članku, između ostalog, piše:

 

“Sad bi morao reći: ‘Lekcija koju sam dobio otvorila mi je oči, ispričavam se svima za neizrecivo ponašanje posljednjih tjedana, smatram se preporođenim i nadam se da me ovo čini dostojnim da nastavim karijeru.

Ništa manje od ovoga neće ga spasiti. I, možda, da se okruži drugim ljudima, koji bi ga bolje savjetovali. On, tako srpski ponosan, a tako daleko od srpskog ponosa umiranja u ljepoti, više ne može sebi dozvoliti grešku, ako ne želi upropastiti sve što je osvojio tako što će umrijeti na smetlištu.

 

” Na ovaj je članak reagirao Nicola Porro, glavni urednik Il Giornalea.

 

“Čini li vam se ovo normalnim? Kada sam pročitao ovaj naslov, učinilo mi se da je ovo web lažnjak. Činilo mi se previše čak i za tabloid koji traži viralnost. Međutim, morao sam prihvatiti gorku realnost. A cijeli tekst napisan je jednako brutalno kao i naslov”, poručio je, prenosi Večernji.