Home Izdvojeno Dabro odbio Banožićev stan od 90 kvadrata: “Taj stan je uklet, i prevelik. Ja sam skroman”

Dabro odbio Banožićev stan od 90 kvadrata: “Taj stan je uklet, i prevelik. Ja sam skroman”

by Ante R.

Kako doznaje RTL, stan bivšeg ministra Marija Banožića od 92 kvadrata i dalje je prazan. Riječ je o nekretnini u užem središtu Zagreba, u Gundulićevoj ulici,koji je u vlasništvu države i zbog kojeg su Banožića prozivali da ga je sam sebi dodijelio, a on ga je koristio za vrijeme ministarskog mandata. Zbog tog ga je stana i kaznilo Povjerenstvo za sukob interesa. Uz to, dobio je i državnu subvenciju za gradnju kuće u Vinkovcima, unatoč tome što ima još jedan stan, te su ga mnogi i zbog toga prozivali.

Odlazeći s dužnosti ministra, izazvavši prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac, Banožić se iselio iz državnog stana, a u njega se može useliti neki novi ministar ili ministrica. Naime, Državne nekretnine upravo provode dodjelu stanova ministru demografije Ivanu Šipiću i potpredsjedniku Vlade te ministru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipu Dabri. On i Šipić imaju pravo na više od 60 državnih stambenih kvadrata.

RTL je provjerio hoće li se Dabro možda useliti u stan koji je koristio Mario Banožić, a on je potvrdio da mu je stan ponuđen, ali da ga je odbio. “Upravo sam danas potpisao zapisnik o primopredaji stana s datumom 3. lipnja. Riješio sam to. Stan ima minimalnu propisanu kvadraturu od 62 kvadrata”, rekao nam je Dabro. Na stolu je imao ponuđena još dva stana veća od 90 četvornih metara pa tako i Banožićev stan koji je ipak preskočio. “Dosta je bahatluka i podcjenjivanja građana. Mi smo u službi države, tu smo da radimo i prespavamo – koliko možemo spavati – a ne da imamo neke vile i dvorce”, rekao je za RTL.

Marginaliziranje heroja Domovinskog rata, praksa ili izuzetak, Mladi jastreb kao primjer marginalizacije

Na pitanje zar ga nije privuklo to što je bivši Banožićev stan renoviran i velik, odgovorio je uz smijeh: “Ja sam skroman. Ukleti je to stan.” Iako ima troje djece, rekao je da oni neće biti s njim u Zagrebu i da zato nema potrebe za većom kvadraturom, a da su 62 četvorna metra sasvim dovoljna i ako budu povremeno dolazili.

Klub nacionalnih manjina ne odriče se Pupovca, ni pod cijenu novih izbora; Radin poručio: “Ako bude trebalo doći do izbora, doći će do izbora”

NEKI SU NA APARATIMA Turudić krenuo žestoko, nema skrivanja, za svoju prvu zamjenicu izabrao ženu koja je htjela strpati Josipa Boljkovca iza rešetaka, a neke je spasila sudbina!

You may also like