Home Izdvojeno Đapić: Intervju novinara HRT-a s Porfilijem dubinska je i podmukla podvala hrvatskom narodu i teška destrukcija hrvatskog identiteta i državnosti.

Đapić: Intervju novinara HRT-a s Porfilijem dubinska je i podmukla podvala hrvatskom narodu i teška destrukcija hrvatskog identiteta i državnosti.

by Ante R.

Istaknuti hrvatski političar i predsjednik stranke Desno Anto Đapić, oštro je reagirao na intervju novinara HRT-a Dragana Nikolića s patrijarhom SPC Porfilijem na svom facebook profilu.

 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

 

Zbog pitanja novinara Dragana Nikolića patrijarhu SPC Porfiriju, može li se i kad ostvariti vizija da papa s katoličkim biskupima u Hrvatskoj i patrijarh SPC sa srpskim episkopima zajedno posjete Jasenovac i pomole se, zahtjevam trenutnu smjenu ravnatelja HRT-a, kompletne hijerarhije Informativnog programa i otkaz novinaru Nikoliću.

 

Na dan kad hrvatski narod obilježava 333.obljetnicu odluke hrvatskog Sabora o proglašenju Sv. Josipa zaštitnikom hrvatskog naroda, emitirati intervju s patrijarhom SPC-a, s takvim pitanjem, nije, niti može biti neznanje. To je dubinska i podmukla podvala hrvatskom narodu i teška destrukcija hrvatskog identiteta i državnosti.

 

Mogu se Andrej Plenković, njegovi ministri Gordan Grlić Radman i Tomo Medved ubijati koliko hoće, rušeći srpsku mitologiju u međunarodnom i tuzemnom okruženju, no, bez autoritativnog uvođenja reda na državnoj HRT, odakle gotovo svakodnevno, već godinama svjedočimo ovakvim diverzijama, nema od njihovih nastojanja koristi. Red prvo treba uspostaviti u kući.