Home Izdvojeno Davorin Karačić: Tko su najglasniji zagovaretelji civilnog društva te „demilitarizacije“ i „pacifiziranja“ Hrvatske

Davorin Karačić: Tko su najglasniji zagovaretelji civilnog društva te „demilitarizacije“ i „pacifiziranja“ Hrvatske

by Ante R.

Najglasniji zagovaretelji civilnog društva (ma šta to značilo), te „demilitarizacije“ i „pacifiziranja“ Hrvatske su danas ili bivši oficiri agresorske vojske ili njihova djeca, koja su nekoć odnos prema školskim kolegama/icama temeljili na utvrđenju je li dotični/na detaljno gledao/la nedjeljnojutarnju emisiju „Dozvolite da se obratimo“ te jesu li znali prepričati odgovarajući film koji se u sklopu takve emisije, puštao.

Ovih dana doznajemo i da su obrazovne utvrde zagovaratelja „ženskih prava“ (u praksi privilegija namijenjenih užem sloju što neženstvenijih individua) i borbe protiv nasilja nad ženama, bile prava lovišta na kojima se odvijalo masovno seksualno napastvovanje žena, od strane tih istih boraca za prava žena i protiv nasilja.

Uostalom, i onaj fotosuradnik Jutarnjeg lista čije su podatke novinari krili ko Srbija popis masovnih statišta, osumnjičen za kaznena djela spolnog karaktera protiv djece, bio je vrlo glasan u društvenom optuživanju Crkve kao institucije koja da je odgovorna za slična djela na štetu djece.

Na kraju, možemo i upitati sve velike dušebrižnike za prava Roma, homoseksualaca, zagovaretelje gej brakova i masovnih imigracija, zašto nisu oni, ili njihovi roditelji, ta ista prava zagovarali dok su bili istaknuti funkcioneri Saveza komunista.

Na to pitanje, suvisli odgovor možemo dobiti istodobno kad i dobijemo odgovor na pitanje, što su mnogi medijski borci protiv kriminala, korupcije, malverzacija i sličnih pojava u društvu radili u poznatom klubu u Slovenskoj ulici, posrnulog Dragana Kovačevića.

Možda tada dobijemo i odgovor, po kojem su to kriteriju Trumpovi birači, bijesni zbog masovnih indija izborne prijevare, od strane domaćih mas medija, zbog upada na Capitol Hill, prozvani terorističkom ruljom koja ne priznaje izborni rezultat, dok su istodobno ljudi koji su 05.10.2000 srušili Miloševića zbog navodne izborne prijevare, nazvani skoro pa herojima i borcima protiv diktature, pri čemu su manje više istim nazivom čašćeni i bjeloruski prosvjednici protiv predsjednika Lukašenka, iako je bilo mnogo više indicija izborne prijevare u Americi nego tada u Srbiji, Bjelorusiji te u mnogim sličnim slučajevima.

Kriterij je tu malo subjektivan te savršeno odgovara kriteriju po kojemu ista ekipa džihadističke glavosjeke u Siriji, naziva demokratskom opozicijom.

Imamo li odgovor?

Baizuo, literally White Left is a Chinese neologism and political epithet used to refer to Western leftist ideologies primarily espoused by white people. The term baizuo is related to the term shèngmǔ or shèngmǔbiǎo (圣母, 聖母, literally “Blessed Mother of Bitch”), a sarcastic reference to those whose political opinions are perceived as being guided by emotions or a hypocritical show of selflessness and empathy. The term came to be more widely used in reference to perceived double standards of Western media, as well as in relation to the tolerance of left-wing activists for manifestations of Islamism

Zaključak: Bajzama ne trebaju kriteriji.

Davorin Karačić Hrvatski glasnik