Home Izdvojeno Direktor Reala: Privilegija je uživati u Modrićevoj igri

Direktor Reala: Privilegija je uživati u Modrićevoj igri

by Ante R.

Direktor Real Madrida za odnose s institucijama Emilio Butragueno pohvalio je hrvatskog veznjaka Luku Modrića koji je u srijedu navečer zabio gol u Realovoj pobjedi od 4-0 nad posljednjeplasiranom momčadi španjolskog prvenstva Elcheom.

“Sretni smo što imamo igrače takve razine, koji su među najboljima na svijetu. Privilegija je moći uživati u njima”, izjavio je Butragueno upitan o Benzemi i Modriću.

“Luka stalno izvodi egzibicije, majstor je s loptom, a također i kada je potrebno donijeti odluku ili kada se traži rješenje u igri”, dodao je.

Modrić, koji igra za ‘Kraljevski klub’ od 2012. godine, više je puta rekao da bi htio okončati karijeru u Real Madridu pa se nada produženju postojećeg ugovora. Vezni igrač Eduardo Camavinga, doveden u ljeto 2021., nakon utakmice je upitan vidi li sebe kao igrača udarne postave umjesto Modrića i Tonija Kroosa, kojem također ugovor istječe za četiri i pol mjeseca.

“Ne znam. Kroos i Luka su veliki igrači. Ovdje sam da bih učio i maksimalno puno igrao”, odgovorio je.

Modriću, koji je s Real Madridom u subotu osvojio naslov klupskog svjetskog prvaka, ovo je bila 30. utakmica ove sezone. Nakon što se u siječnju priključio Real Madridu poslije Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju, trener Carlo Ancelotti je izjavio da se vratio pomalo iscrpljen pa da tek treba doći u optimalnu formu.

“Meni je jako važan, a vjerujem i ostalima”, rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u srijedu navečer.

“Sada su svi važni pa ne mogu uvijek iste igrače stavljati u početnu postavu. Moram ih rotirati. Kroos je ranije ušao s klupe pa zabio, a danas je to isto učinio Modrić. Sposobni su, dakle, zabijati i kada ulaze s klupe za pričuve. Ne znam hoće li se oni složiti s time, ali statistika tako pokazuje”, dodao je.

Ancelotti posljednjih mjesec i pol dana rotira Modrića u prvenstvu ali je igrač s desetkom na leđima prošli tjedan, u razmaku od četiri dana, bio u udarnoj postavi u polufinalu i finalu Svjetskog klupskog prvenstva,

“Luka se, pomalo, vraća u dobru formu”, komentirao je nekadašnji Realov napadač Predrag Mijatović, Modrićev susjed u sjevernom predgrađu Madrida.

“Zabio je gol koji nije imao pretjeranu važnost za rezultat utakmice, ali je bio bitan njemu. Trebao mu je ovakav pogodak”, dodao je.