Home Izdvojeno Dok Hrvatima cjepivo stiže u minimalnim količinama, Vučiću se žuri da procijepi stanovništvo. Stigla im i AstraZeneca i to 150 000 doza.

Dok Hrvatima cjepivo stiže u minimalnim količinama, Vučiću se žuri da procijepi stanovništvo. Stigla im i AstraZeneca i to 150 000 doza.

by Ante R.

Avion s cjepivima je sletio nešto prije 8 sati, a s Vučićem su ga dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorica Velike Britanije u Srbiji Sian MacLeod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na aerodromu ‘Nikola Tesla’ jutros je dočekao prvu pošiljku u kojoj se nalazilo 150.000 cjepiva AstraZenece.

Zahvalio se britanskoj ambasadorici i diplomatu indijske ambasade na cjepivima, piše Kurir.

– Hvala što podržavate Srbiju i što ste dozvolili da napravimo uvoz iz Indije. Ovaj trenutak je od velikog značaja za nas – rekao je Vučić.

Avion s cjepivima je sletio nešto prije 8 sati, a s Vučićem su ga dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorica Velike Britanije u Srbiji Sian MacLeod.

Vučić je naglasio da je riječ o prvih 150.000 cjepiva, a ne doza i da je njihova cijena vrlo povoljna te da će već od sutra biti dostupni građanima.

– Zamolio bih građane da se ne opuštaju, još nismo postigli puno, iako su napi broji po pitanju cjepiva veliki. U ožujku ćemo tek početi osjećati blagodati cjepiva usprkos našoj nedisciplini i neodgovornom ponašanju – rekao je Vučić.

U Srbiji se danas osim AstraZenece očekuje i pošiljka od 50.000 doza ruskog cjepiva, prenosi 24sata.