Home Izdvojeno Domovinski pokret na Svetoj misi za Jazovku: Hrvatski mučenici, počivali u miru Božjem!

Domovinski pokret na Svetoj misi za Jazovku: Hrvatski mučenici, počivali u miru Božjem!

by Kristina B

Domovinski pokret na svojoj Facebook stranici objavio je kako su neki njihovi članovi bili na svetoj misu zadušnici za žrtve Jazovke.

“Jazovka – da se ne zaboravi! Izaslanstvo Domovinskog pokreta, predvođeno predsjednikom podružnice DP-a Zagrebačke županije Damirom Čičkom, zastupnikom u Europskom parlamentu Stephenom Nikolom Bartulicom te članovima DP-a Zagreb, sudjelovalo je u 34. spomen-pohodu na jamu Jazovka te na Svetoj misi za sve žrtve zvjerskog partizanskog zločina počinjenog na ovom području 1945. godine. Molitvena procesija krenula je iz centra Sošica, a Svetu misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Bauk digao prašinu zahtjevom da partizanske pjesme postanu dio nematerijalne baštine, žele li Hrvati da postanu i Marjane, Vila Velebita i Ustani bane Jelačiću

Jazovka je poznata kao mjesto masovnog ubojstva Hrvata tijekom i nakon Drugoga svjetskoga rata od strane partizana. Žrtve su uglavnom bili ranjenici, medicinsko osoblje i časne sestre koje su prisilno odveli iz zagrebačkih bolnica 1945. godine. Nikada ne smijemo zaboraviti ovaj strašni zločin počinjen od strane komunističkog režima. Hrvatski mučenici, počivali u miru Božjem!”, objavio je DP na društvenim mrežama.

Facebook stranica Domovinskog pokreta

Ovaj status izazvao je dosta komentara poput: “Tamna strana hrvatske povijesti koja se prešućuje. O tome se nije učilo u školi kao niti o Maceljskoj šumi, a sve se ponovilo u Vukovaru pa se i o tome danas pokušava sve prešutjeti u udžbenicima. Povijest se ponavlja i vrti u krug dok god se ne priznaju zločini koji su učinjeni. Imamo svijetli i tamni dio Hrvatske povijesti, a o svemu se treba učiti“ te „Krivi su naši mediji. Pogledajte samo kako u prvi plan guraju titoljubnog nadri-povjesničara Klasića koji iz dana u dana širi jugočetničku propagandu“. Isti autor postavio je i pitanje „Pustite 45-tu i vratite se u sadašnjost. Činjenica je da su Vaši koalicijski partneri podržali četnika Pupovca za predsjednika odbora zajedno s jugoljevicom. Recite mi što i dalje radite s HDZ-om? Rekli ste da glede Pupovca i SDSS-a nema ustupaka, na tome ste temeljili predizbornu kampanju.“

 

You may also like