Home Izdvojeno Domovinski pokret uoči nove runde pregovora: “Spremni smo za obje opcije”

Domovinski pokret uoči nove runde pregovora: “Spremni smo za obje opcije”

by Ante R.

Josip Dabro poručuje da je Domovinski pokret spreman za obje opcije
“Ovo je prilika da se moć odlučivanja vrati tamo gdje je mjesto, tamo gdje su građani, a to je Hrvatski Sabor. Kroz Hrvatski Sabor možemo donijeti one odluke oko kojih se možemo složiti, a vjerujem da se oko antikorupcije i poteza koje moramo napraviti u pravosuđu i oko ukidanja Lexa-P, možemo svi složiti, i nakon toga vidjeti što i kako dalje, rekao je za HRT Mišel Jakšić (SDP).

Nove izbore ne očekuje. “Povijest hrvatske politike nam govori da se uvijek pojavi nekoliko ruku koji su spremni spasiti vladajuću većinu, pogotovo ako je HDZ-ova. Sjetimo se samo Bandića i žetončića. Kad bismo gledali što smo pričali i radili u protekle četiri godine, tada bi omjer za formiranje antikorupcijske većine u Saboru bez HDZ-a bio sto naprema nula upravo za takvu većinu.”

“Vjerujem da ćemo kroz ovaj tjedan imati makar obrise rješenja u kojem smjeru će ići nova hrvatska Vlada ili parlamentarna većina, ali ono što je bitno reći za Domovinski pokret je da smo spremni na obje opcije i na dogovor o sastavljanju Vlade i na nove izbore, ako bude trebalo. Znači DP nije spreman odustati od svojih ključnih politika, ni po koju cijenu”, naglasio je Josip Dabro, Domovinski pokret.

Hodak: Most je pao, sad preko vode do slobode, rijeka pravde je presušila pa im ne treba ponton