Home Izdvojeno Gorjela rezidencija hrvatskog ambasadora u Beogradu

Gorjela rezidencija hrvatskog ambasadora u Beogradu

by Ante R.

U rezidenciji veleposlanika Hrvatske danas je izbio požar. Kako javlja srpski Telegraf, na ambasadi se zapalila krovna konstrukcija. Dim iz potkrovlja prijavili su susjedi, rečeno je u Veleposlanstvu.

 

Veleposlanik Hidajet Biščević rekao je za N1 da u trenutku požara u rezidenciji nije bilo nikoga. Oko 15 sati rekao im je kako se vatrogasci već sat vremena bore s vatrom.

– To je ozbiljan i ogroman požar. Sama je sreća što ni ja ni supruga nismo bili doma. Ne zna se još uzrok te se okolnosti još uvijek utvrđuju, kaže Biščević. Kako je kasnije popodne potvrđeno Hini, požar u rezidenciji hrvatskog veleposlanika u Beogradu nije podmetnut ili namjerno izazvan, doznaju od izvora u veleposlanstvu.

– Iz dvorišta smo vidjeli dim, mislili smo da je iz drugog dijela grada. Za 5 minuta je planulo. Krenulo je iz potkrovlja, vatra je zahvatila krov i gornji kat. Uplašila sam se da nešto eksplodira jer se grijemo na plin, rekla je jedna od susjeda novinarima Telegrafa.

– Spasilo nas je što nema vjetra i što je nedavno posjećeno drveće, inače bi ga uhvatilo i sve bi kompletno izgorjelo, dodala je.

Na terenu su vatrogasci koji se bore s vatrenom stihijom, a B92 javlja da plamen guta cijelu zgradu.