Home Izdvojeno Herman Vukušić: Lomio je “hleb”, inauguraciju je sveo na razinu dječjeg rođendana, himnu je pretvorio u slobodnoumjetnički prepjev, a sad pokušava biti “Hadžija”

Herman Vukušić: Lomio je “hleb”, inauguraciju je sveo na razinu dječjeg rođendana, himnu je pretvorio u slobodnoumjetnički prepjev, a sad pokušava biti “Hadžija”

by Ante R.

Ugledni hrvatski psihijatar, jedan od najboljih u kliničkoj psihologiji, psihologiji odnosa i u detekciji poremećaja osobnosti i kompulzivno opsesivnog ponašaonja dao je svoju dijagnozu glavnog aktera najnovije političko scenske eskapade Zorana Milanovića.

Njegovu javnu dijagnozu prenosimo u cijelosti:

 

LUD, LUĐI, NAJUĐI
Već danima pratim javni diskurs između predsjednika RH Zorana Milanovića i svih ostalih, a kojem je povod izbor predsjednika Vrhovnog suda.
I koliko god se trudio ostati po strani, nakon svega što je osvanulo u medijima unatrag nekoliko dana ne mogu a da se ne oglasim sa par riječi.
Kao, prvo, nisam pravnik ali principijelno smatram da Ustav RH nadilazi sve zakone i podzakonske akte i kao takav predsjedniku Milanoviću daje ogromnu prednost u ovoj situaciji.
Kao drugo, zadnji sam koji bi stao u obranu nekih od “žrtava” Milanovićevog FB bombardiranja, pogotovu Milorada Pupovca, čiji sam “etnobiznis” godinama osuđivao, a tekstovi njegove nevjenčane supruge temeljeni na dokazanim falsifikatima su me koštali zdravlja, braka i nerođenog djeteta.
Međutim, moram priznati da sam zgrožen reakcijom znatnog dijela hrvatske javnosti koja ovakovom načinu komunikacije predsjednika RH sa svojim oponentima daje podršku, jer, eto, napokon se našao netko “tko će im reći što zaslužuju”.
Pri tome, kao tipične hrvatske amebe sa rasponom pamćenja od 24 sata ti isti zaboravljaju da je gotovo do jučer Zoran Milanović sa Miloradom Pupovcem lomio “hleb” i močio ga u sol, a kao predsjednik RH za svojeg je dosadašnjeg mandata derogirao sve simbole institucije koju predstavlja.
Inauguraciju je sveo na razinu dječjeg rođendana, himnu je pretvorio u slobodnoumjetnički prepjev zbog kojega se autor iste okreće u grobu i nije došao na prvu sjednicu novog saziva parlamenta države koju predstavlja.
Da ne zaboravimo, par dana nakon što su iskopane Crvenkapine kosti, naš predsjednik je rekao da označje pod kojim je ovaj junak sa svojim suborcima poginuo treba baciti negdje sa strane…..
Pametnome dosta.
Što se pak njegovih eskapada po društvenim mrežama tiče, a gdje se predstavlja kao neki “hadžija”, iste su po svojoj su razini komunikacije priličnije drumskoj krčmi nego li predsjedniku države koja je nekada bila predziđe kršćanstva i branioc moderne Europe.
Nemam namjeru i ne mogu javno komentirati psihičko stanje Zorana Milanovića u smislu dijagnoza, ali smijem i moram reći da, što se karaktera tiče, u njegovom se slučaju radi o narcističkoj ličnosti sa elementima malignog narcizma.
To znači da će se naš predsjednik istim žarom kao što se danas obrušava na premijera Plenkovića, Sovu, meni nikako dragog Milorada Pupovca i ostale, sutra okomiti na sve druge koji ne misle isto kao on.
A to mogu biti tete u vrtiću, radnici, sveučilišni profesori, branitelji, odnosno cijeli hrvatski narod.
Stoga, da upotrebim metaforu kojom se i sam predsjednik Milanović služi: nema tu lud, luđi, najluđi.
Ovdje je takav samo jedan.
A ako je taj jedan baš takav “frajer” kakvim se predstavlja, neka se i meni javi preko društvenih mreža…..