Home Izdvojeno Hrvatska Banovina, platforme za rušenje Vlade Republike Hrvatske, a Tomo Medved kao državni neprijatelj br.1!

Hrvatska Banovina, platforme za rušenje Vlade Republike Hrvatske, a Tomo Medved kao državni neprijatelj br.1!

by Ante R.

Ono što je najperfidnije, svakako su optužbe da Tomo Medved i Andrej Plenković namjerno pogoduju Srbima vračajući na taj način uslugu Miloradu Pupovcu za koalicijsku vjernost HDZ-u! U tom kontekstu i Medved i Plenković više su puta javno proglašeni veleizdajnicima nacionalnih interesa, bez ikakvog sadržajnog dokaza! Tomo Medved je doveden na brisani prostor, s daleko premalo haubica da uzvrati neselektivnu vatru!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Na području Banovine pogođene razornim potresom, od prvog dana skoncentrirale su se snage koje su u mainstream medijima prikazane kao dušobrižnici i sušta dobrota ljudske solidarnosti. Bilo bi nepravedno baš sve optužiti da su na jednoj užasnoj tragediji tražili isključivo medijsku vidljivost zbog političkog profita, no kada se sjetimo slika Mostovih penjača po krovovima, to neodoljivo podsjeća na smišljeni politički marketing iza kojega se skriva dobro upakiran politički profit. U tom kontekstu, treba se prisjetiti montiranih snimki Mire Bulja kako se nadljudskim naporima bori s vatrenom stihijom požara u Dalmaciji, a u stvarnosti istina je da je došao na već ugašeno požarište. Za iskrene humanitarce i ljude dobre, volje medijska pojavnost nije nikada bila bitna, oni su uvijek samozatajno pomagali tamo gdje su bili najpotrebniji u skladu sa svojim kompetencijama i znanjima i nisu se plentrali po krovovima glumeći ono što nisu. Profiteri i psi rata sasvim su druga priča! Sisački biskup Vlado Košić, obnovio je crkve pomoću sredstava države, Ministarstva kulture i donacija dobrih ljudi, a ni jedan medij nije o tome napisao ni jednu afirmativnu rečenicu. Pa makar i ono, ipak se nešto obnovilo!?

 

 

Od prvog časa tragedije stvarala se klima da Država i Stožer civilne zaštite nisu sposobni nositi se s obnovom Banovine! Ta koncizno planirana oporbena medijska spin kampanja traje već punih godinu dana, a osnovna je poruka da se u obnovi Banovine nije učinilo baš ništa. U principu, sve se prelama preko leđa ministra Tome Medveda kao šefa Stožera za obnovu koji je maltene proglašen državnim neprijateljem br.1! Nije ni malo slučajno da se svi problemi adresiraju upravo na njegovo ime i prezime. Tomo Medved, odabran je kao malj s kojim će se tući i destabilizirati Vlada Andreja Plenkovića, baš zato što je svojim braniteljskim statusom, generalskim činom, utjecajem na biračko tijelo i opće ljudskim i moralnim integritetom, jedan od bitnih stupova vladajućeg HDZ-a. Uostalom, Tomo Medved je i zamjenik šefa HDZ-a! Da je Tomo Medved bitan integrativni faktor stabilnosti HDZ-a svjedoče i organizirani napadi medijskih i oporbenih „vučjih čopora“ u kontekstu donošenja „Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata“, a još više neselektivno se bombardiralo ministra zbog navodne nebrige oko pronalaska nestalih u Domovinskom ratu. Ono što je najperfidnije, svakako su optužbe da Tomo Medved i Andrej Plenković namjerno pogoduju Srbima vračajući na taj način uslugu Miloradu Pupovcu za koalicijsku vjernost HDZ-u! U tom kontekstu i Medved i Plenković više su puta javno proglašeni veleizdajnicima nacionalnih interesa, bez ikakvog sadržajnog dokaza! Tomo Medved je doveden na brisani prostor s daleko premalo haubica da uzvrati neselektivnu vatru!

 

Tomo Medved: osoba 2021. godine u izboru branitelja RH

 

Kao što možemo analitički zaključiti, oporba u pravilu bira teme najdubljih ljudskih tragedija za emotivni udar na birače i to se više puta pokazalo kao dobitna programska formula u nedostatku bilo kakvih realnih političkih programa kojima bi tukli vladajuću stranku. Ako pri tome imaju neupitnu mainstream medijsku podršku, koja živi od žuto-crne kronike i neprijateljskih donacija, a imaju, situacija postaje više nego zabrinjavajuća. Vladajuća nomenklatura realnim afirmativnim temama jednostavno ne dopire do „bila naroda“, a sve ono što je uspješno, prekriva debeli sloj kaljuže koja se u bujicama slijeva s Pantovčaka. Predsjednik Milanović postao je samoprozvani predsjednik i kralj političke oporbe u Republici Hrvatskoj, a jata paparazza jedva čekaju njegovu besjedu masovno mu gurajući krušku pod njušku? Milanović, alias Bradley s Pantovčaka, ponaša se kao notorni trgovac oružjem i žestoki interesni lobist, pa tuđom stvari mlati po tarabi, dok vlada Republike Hrvatske plaća i politički odgovara za svaku svoju investiciju. Lako se praviti pametan, kad u životu nisi iz vlastitog đepa kupio baš ni jedan metak 7,62 za obranu Hrvatske? Mediji mu ne postavljaju ni jedno pravo pitanje u tom kontekstu, npr., s kim vlada SAD-a pregovara, tko plaća ceh i tko na kraju politički odgovara.

 

Lako se praviti pametan, kad u životu nisi kupio i nećeš kupiti ni jednu ciglu za obnovu potresom pogođene Banovine! Naprotiv, određeni interesni gremiji kao bijesni psi nasrnuli su na ogroman građevinski kolač koji se nudi u kontekstu obnove potresom pogođenih područja, a građevinska mafija na linku Vučića i Dodika na teren je poslala svoju kraljicu obnove dogradonačelnicu Gline Branku Bakšić-Mitić, koja je nevjerojatno motivirana lagati da se baš ništa ne radi. Laže svaki dan! Upravo je na djelu takozvano zapišavanje srpskog teritorija, kojega konačno treba uklopiti u stratešku koncepciju „srpskog sveta“! Jer gdje god je srpska kuća, manastir ili ćirilični stećak, sve su to srpske zemlje!? Ako je negdje srušen stari pravoslavni manastir, Branka će u ovoj obnovi sagraditi još stariji i ljepši!

 

Ako u ovu rušilačku papazjaniju ukomponiramo i tajne obavještajne i paraobavještajne agencije koje vršljaju Banovinom tražeći dokaz Medvedove nevaljalosti, dobijemo potpunu sliku jednog užasnog potresa koji se pretvorio u dramatičnu političku borbu rušenja Vlade Republike Hrvatske. U tom kontekstu, Mrak Taritaš od Gunje, pokreće interpelaciju za opoziv ministra Darka Horvata! Kada znamo ovo što znamo, uzaludno je ponavljati realne činjenice, da će obnova Hrvatske Banovine trajati barem desetljeće, kao što je to bilo u L’Aquili u Italiji, a ako se želi pošteno odraditi taj posao potrebno je barem godinu dana za sve administrativne i operativne pripreme. „Vučji čopori“ nanjušili su krv, zagrizli nogu kao ludi terijeri i ne misle stati. Baš sada smišljam kako im stati na kraj, a i ovaj raskrinkavajući tekst dio je te analitike!