Home Izdvojeno Hrvatska nogometna reprezentacija na udaru diverzanata, tko želi uništiti hrvatski ponos

Hrvatska nogometna reprezentacija na udaru diverzanata, tko želi uništiti hrvatski ponos

by Ante R.

Vijest da je krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka šokirala je Hrvate.

HNS kaže u priopćenju: Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Tko i zašto je to napravio?
Tko su tri osobe koje su izvisile inkriminirajuću zastavu i kako to da je samo promatrač FARE-a znao gdje je. Još čudnije je da po provjerenim informacijama nitko od uhićenih „diverzanata” nikada nije bio ni na jednoj nogometnoj utakmici, ni hrvatske nogometne reprezentacije niti bilo kojeg kluba u Hrvatskoj. Naime, kupovina ulaznice i ulazak na stadion nije moguć bez predočenja osobnih dokumenta. Kako je moguće da se to dogodi u gradu poznatom po njegovanju međuetničkih odnosa i antifašističke prošlosti. Uhićene osobe zasigurno nisu iz rijeke, možda ni iz Hrvatske.

Nitko od hrvatskih navijača nije tolika budala da na stadion, ne samo na stadione već u javnosti javno ističe obilježja koja nisu u skladu s hrvatskim zakonima i interesima.

Ovdje se očito radi u ciljanom, organiziranom napadu na ikonu hrvatskog naroda, simbol zajedništva i nešto što usrećuje hrvatski narod. Ovo je gore od podizanja optužnice protiv Luke Modrića i Deana Lovrena, ovo je udar na sve reprezentativce, reprezentaciju i u konačnici na hrvatsku državu.

Očekujemo da hrvatska policija, ali i druge službe odrade svoj posao i osim identiteta osoba koje su napravile ovaj gnjusan čin, utvrde i razloge zbog čega su to napravile i tko stoji iza njih.

Možemo se samo nadati da će krovna nogometna organizacija uvažiti prometno ponašanje zaštitarske službe i policije te omogućiti daljne nastupe hrvatske nogometne reprezentacije pred punim stadionima na zadovoljstvo i sreću hrvatskog naroda i svih onih koji žele dobro hrvatskom nogometu.