Home Izdvojeno Jutros traje primopredaja dužnosti po ministarstvima. Dabro: ‘Dajte mi bar 30, ako ne već sto dana mira’

Jutros traje primopredaja dužnosti po ministarstvima. Dabro: ‘Dajte mi bar 30, ako ne već sto dana mira’

by Ante R.
Damir Habijan

“U poljoprivredi je niz problema i izazova, ali krećem to rješavati”, rekao je Dabro

Danas je i službeno prva radna nove Plenkovićeve Vlade, a prva sjednica zakazana je već za 11,30 sati.
U ministarstvima koja danas dobivaju nove čelne ljude jutros traje primopredaja dužnosti – ministarstvo poljoprivrede DP-ov Josip Dabro, DP-ovac Šipić ide u novoosnovano ministarstvo demografije i useljeništva, a Ante Šušnjar u gospodarstvo. Što se tiče HDZ-ovaca, Marija Vučković preuzima zaštitu okoliša i zelenu tranziciju, Damir Habijan pravosuđe, upravu i digitalnu transformaciju, a Tonči Glavina turizam i sport.

Dabro je, preuzimajući ministarstvo poljoprivrede, poručio kako nema tremu i kako se nada barem 30, ako ne već stotinu dana mira.

“U poljoprivredi je niz problema i izazova, ali krećem to rješavati”, rekao je Dabro, prenosi N1.
Tonči Glavina je rekao kako će kao ministar zadržati kontinuitet rada i da se nada da će ostvariti dobre rezultate kao i njegova prethodnica. Brnjac je podsjetila kako je na čelu ministarstva došlo u najgore vrijeme, početkom 2020., u vrijeme pandemije re da joj je izrazito drago što je uspjela ostvariti sve strateške ciljeve koji su bili pred njom. Dodala je da je sigurno da ćemo imati 365 turizam i da je Hrvatska lider za održivost i da je to izrazito veseli.

Damir Habijan predao je ministarstvo zaštite okoliša stranačkoj kolegici Mariji Vučković koja je dosad bila ministrica poljoprivrede.

Hodak: Marko Purišić ili Baby Lasagna je sve ono što Hrvatska uistinu jest. Talent, skromnost, poštenje, vjernik te ljubav prema glazbi i domovini.

“Sad je novi izazov preda mnom. Dosad smo surađivali s brojnim segmentima ovog ministarstva pa mi nije sve nepoznato. Nemam tremu, ali svaki ozbiljan čovjek treba imati poštovanje prema tako odgovornoj ulozi i znati da puno treba naučiti”, rekla je.

OTVOREN PUT PLENKOVIĆU? Njemački javni tužitelj pokrenuo istragu protiv Ursule von der Leyen

Opet drama u Dinamu. Milijuni curili na sve strane, ma Maminjo je svetac prema ovome

 

You may also like