Home Izdvojeno Kako se legalno usvajaju djeca u Africi. Dvije nizozemske obitelji su to napravile

Kako se legalno usvajaju djeca u Africi. Dvije nizozemske obitelji su to napravile

by Ante R.

Dvije nizozemske obitelji su presretne nakon što su usvojile djecu iz dječjeg doma Beautiful Gate Lesotho.
Svaka od obitelji usvojila je djevojčicu. Posvojenja je omogućila Služba za zaštitu djece, odjel koji je u sastavu Ministarstva za ravnopravnost spolova, mladeži, sporta i socijalnog razvoja.
Govoreći na emotivnoj ceremoniji ispraćaja djece uoči njihovog odlaska, jedan od posvojitelja, Marloes Sjerps, zahvalio je Beautiful Gateu na odgoju njihovog djeteta, piše Lesototimes.
Željeli bismo vam svima puno zahvaliti što ste odgojili našu slatku i veselu kćer, rekla je gospođa Sjerps.

“Razumijemo da je danas težak, ali poseban dan za tebe da se oprostiš od djevojčice. Dugo ste se s ljubavlju brinuli o njoj. Počašćeni smo što možemo preuzeti brigu od vas”, rekla je. Sa svoje strane, operativna direktorica Beautiful Gatea, Lindiwe Kirstein, rekla je da su djeca dobila mjesto za rast i napredovanje u njegujućem i sigurnom okruženju ispunjenom ljubavlju i podrškom osoblja.

„Uz pomoć vlade, mnoga su djeca ponovno ujedinjena sa svojim biološkim obiteljima ili usvojena lokalno i međunarodno u obitelji pune ljubavi koje im pružaju ljubav i mjesto kojem pripadaju “Zadovoljstvo je i čast imati dvostruko posvojenje, to je posebno. Kad se to dogodi, radujemo se. Hvala vam”, rekla je gospođa Kirstein.
Očekuje se da će obitelji koje su ih posvojile napustiti zemlju 16. prosinca i otići u Pretoriju kako bi podnijeli zahtjev za vizu prije nego što nastave prema svojoj domovini, Nizozemskoj.

Lijepa vrata su dom za siročad, napuštene i drugu ranjivu djecu. Centar je 2001. godine osnovao bračni par iz Zimbabvea, Ray i Sue Haakonsen. Počelo je sa sedam napuštenih beba i od tada se brine za više od 600 djece. Više od 250 njih udomljeno je u Lesotu, dok su drugi pronašli nove domove u Nizozemskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Švedskoj i Kanadi. Oko 150 ponovno se spojilo sa svojim biološkim obiteljima.

Centar trenutno pruža smještaj, hranu, odjeću, obrazovanje, medicinsku skrb i psihosocijalnu podršku za 75 djece u dobi do 10 godina.