Home Izdvojeno ‘KATASTROFA ZA HRVATSKU’ Milanović žestoko o izborima u BiH: Fijasko i sramota! Pa to je spomenik hrvatske pasivnosti

‘KATASTROFA ZA HRVATSKU’ Milanović žestoko o izborima u BiH: Fijasko i sramota! Pa to je spomenik hrvatske pasivnosti

by Ante R.

Milanović je oštro kritizirao izbore u BiH. Kritizirao je Plenkovića i visokog predstavnika Schmidta, kao i izrazio razočaranje što je opet izabran Željko Komšić

Nakon sudjelovanja na konferenciji o održivom razvoju predsjednik Zoran Milanović komentirao je za medije izbore u BiH.- Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti – rekao jeMilanović. – HDZ nije jednako hrvatski narod – rekao je i dodao kako je HDZ dobro prošao u županijama gdje su Hrvati. – Opet je izabran Komšić, 1.5 godinu dana ppokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne provodi odluka Ustavnog suda – odluka Ljubić – rekao je predsjednik. – Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Što je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića – rekao je Milanović.

– Čović je dobro rekao: Plenković s ovim nema veze. Ja bih vjerovao Čoviću. ovo je jedno veliko, drsko, bezobrazno ništa – dodao je. – Hrvatska je ovo mogla riješiti, djelovanje prije svega Plenkovićeve vlade – rekao je i dodao kako je to katastrofa hrvatske vanjske politke. – HDZ je prikupio orahe, zimnicu, feremntirano voće, to će trajati neko vrijeme – rekao je. Dodao je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne smije doći u mjesta gdje žive Hrvati. Čestitao je Bećiroviću i Cvijanović. – Prije 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandidira, ali se nije usudio jer se bojao poraza. Bećirović se nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobijedio – rekao je Milanović. – U ovom slučaju smo pokazali slabost i atrofiju zahvaljujući Plenkoviću i njegovim trbuhozborcima – rekao je Milanović.

Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjenom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže u supstanci s tim. Ponovno se osvrnuo i na Antu Bačića i ratnu školu. – Taj dečko će letjeti na glavu. Što je ovo? Bane je padao iz hrvatskog, čovjek ne zna jezik, ali postoje pravne službe. Zašto Banožić sebe nije predložio u ratnu školu? – rekao je Milanović.

– Tjerate me da postupim kao Vrhovni zapovjednik i izbacim te od tamo, da uopće ne uđeš! Nudim ti da se povučeš, a ti si čvrst oko toga. Ministar citira Bibiliju i sve ireleavntne stvari, osim Zakona – rekao je Milanović. – Mi ovdje razgovaramo o ozbiljnim prijestupima, a taj čovjek ne zna baš najbolje jezik – rekao je na komenatar ministra Marija Banožića da “njegovi” koriste vojne resurse za svoju relaksaciju. “Pitajte tog nepismenika tko još ide tamo?”

– Bane kaže odluka je tu, ja sam Bane. Gdje je premijer. Meni se to ne bi dogodilo to se ne bi dogodilo Anti Kotromanoviću – rekao je Milanović. – Preko koje organizacije je rađena ta epohalna muljaža. Preko vinkovačke. Tko je predsjednik? Bane. Tamo postoje i veće face. To je ta linija fronte, Banožić gdje god kreneš, masni tragovi – rekao je Milanović kao komentar na aferu Ina, prenosi 24 sata.