Home Izdvojeno KOCKAR BEZ POKRIĆA “Tako lošeg blefera u svom životu nisam vidio. Ponaša se kao da u rukama drži tri asa, a nema ih…”

KOCKAR BEZ POKRIĆA “Tako lošeg blefera u svom životu nisam vidio. Ponaša se kao da u rukama drži tri asa, a nema ih…”

by Ante R.

Na početku tjedna postoji 50 posto šanse za nove izbore, 30 posto za dogovor s HDZ-om i 20 posto za dogovor s SDP-om’, kaže visoki izvor iz Domovinskog pokreta. Blizak Plenkovićev suradnik otkriva što dodatno otežava pregovore: ‘On Domovinski pokret ne može očima vidjeti, piše Nacional

Postoji osobna netrpeljivost jednih prema drugima kao i burna povijest Ivana Penave i HDZ-a. Plenković mora s njima sjesti za stol, a ovi ga ucjenjuju stvarima koje su mu bitne’

“Ja tako lošeg blefera u svom životu nisam vidio. Ponaša se kao da u rukama drži tri asa, a nema ih. Problem je u tome što situacija nije ni približno takva da bi se Andrej Plenković mogao tako ponašati. Ali on se očito ne zna drugačije postaviti, jer se proteklih osam godina mogao tako ponašati. Plenković zasad pregovara neinteligentno i tako će teško daleko dobaciti. E sad vi otprilike vidite koliko je sati.’”

Takav pogled na situaciju uoči ovotjednog nastavka pregovora HDZ-a i Domovinskog pokreta iznio je koncem vikenda za Nacional visoki politički izvor iz vrha Domovinskog pokreta, koji procjenjuje da su trenutno najveće šanse za ponavljanje parlamentarnih izbora. Tu je svoju procjenu artikulirao ovako:

‘’Mislim da na početku tekućeg tjedna postoji 50 posto šanse za nove parlamentarne izbore, 30 posto šanse da saborsku većinu formiraju HDZ i Domovinski pokret s još nekim tko će je podržati, a 20 posto šanse da će saborsku većinu formirati SDP i Domovinski pokret uz dodatnu podršku ostale donedavne opozicije’’….