Home Izdvojeno “MAGNUM CRIMEN” Vučić: “Ja neću na more, ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto?“ “Sve što sam želio je položiti jedan cvijet”

“MAGNUM CRIMEN” Vučić: “Ja neću na more, ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto?“ “Sve što sam želio je položiti jedan cvijet”

by Ante R.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom pisanja hrvatskih medija, rekao da nije on “otvorio Oluju”, već da Tužiteljstvo za ratne zločine želi da se pronađu ubojice s Petrovačke ceste, prenosi N1.

Upitao je i kome on smeta u Hrvatskoj i zašto mu se ne dozvoli posjet Jasenovcu. “Kome smetam, jesam li rekao neku ružnu riječ o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene tjerati, ja neću na more – ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto?“ rekao je Vučić.

“Sve što sam želio je položiti jedan cvijet”

Vučić je ocijenio da je u Jasenovcu počinjen “magnum crimen” (velik zločin), a da je sav njegov grijeh u tome što je htio položiti jedan cvijet.

“A druga krivnja je što kažu da je ‘Vučić otvorio Oluju’, a nisam ja, već je Tužiteljstvo za ratne zločine željelo da se pronađu ubojice djece i staraca na Petrovačkoj cesti. Četvero djece je tamo ubijeno. Puno godina traje istraga – želite da ubojice djece prođu nekažnjeno? Želite li i to nazivati provokacijom? Pa, kako vas nije sramota?“ poručio je Vučić.