Home Izdvojeno Mario Radić otkrio dogovor s Plenkovićem: U Kninu za obljetnicu VRO Oluja Thompson, Na Bleiburškom polju komemoracija, a Zlatko Hasanbegović ulazi u izvršnu vlast

Mario Radić otkrio dogovor s Plenkovićem: U Kninu za obljetnicu VRO Oluja Thompson, Na Bleiburškom polju komemoracija, a Zlatko Hasanbegović ulazi u izvršnu vlast

by Ante R.
Mario Radić

U emisiji Bujica na Z1 televiziji, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, Mario Radić, održao je svoje prvo veliko gostovanje nakon postizanja dogovora o formiranju nove Vlade. Radić je istaknuo kako više neće biti bacanja vijenaca u Dunavu te da na Dan pobjede u Kninu treba pjevati pjesme Marka Perkovića Thompsona.

Također je najavio da će Bleiburška komemoracija sljedeće godine biti održana u Austriji te da Zlatko Hasanbegović ima svoje mjesto u izvršnoj vlasti. Tijekom emisije, Radić je otkrio da je na današnjim pregovorima u Vladi dogovoreno uvođenje obveznog vojnog roka.

Osim toga, odgovorio je i na provokacije Milorada Dodika nakon događaja u Gradini, ističući kako Domovinski pokret jamči zaustavljanje prodora tzv. srpskog sveta i penetraciju stranih službi u strukture Hrvatske države. Radić je također komentirao medijske prozivke za “izdaju birača”, ističući da su takve kritike plod ekstremno lijevih medija te je najavio utjecaj Domovinskog pokreta na nacionalnu kulturnu politiku.

“Nema više bacanja vijenaca u Dunav”
“Dovoljno je pogledati tko nas napada… Ako su s druge strane Sandra Benčić i ekstremno lijevi mediji, potpuno je jasno da se užasavaju ulaska Domovinskog pokreta u hrvatsku vlast! Tko kaže da mi nismo htjeli da naš prijatelj i čovjek s kojim računamo – dr. Zlatko Hasanbegović ne bude ministar kulture?! I te kako ćemo utjecati na nacionalnu kulturnu politiku i snimati filmovi o Domovinskom ratu”, otkrio je Radić

U emisiji se dotaknuo i Milorada Pupovca. “Kad me već Pupovac uspoređuje s Pavelićem, ja mogu reći da je on negdje između druga Tita i popa Đujića! Nema više bacanja vijenaca u Dunavu, na Dan pobjede u Kninu treba pjevati Thompson, Bleiburška komemoracija sljedeće će godine biti u Austriji, a Hasanbegović ima svoje mjesto u izvršnoj vlasti!

Osim toga, Radić je otkrio kako se odriče plaće i da će inzistirati da se u Hrvatsku naseljavaju Hrvati iz iseljeništva, a ne stranci. “Mi ne želimo gubiti vrijeme kao lažno desna oporba i iz udobnih saborskih fotelja ravnodušno promatrati kako Hrvatska propada! Dobili smo odgovornost i imamo priliku dokazati ljudima koji su glasovali za nas da
ćemo barem pokušati ostvariti ono što smo obećavali narodu”, rekao je između ostalog Radić.

“Vraćamo se na postavke koje su u skladu s tradicijom”
Poslao je i pomirljivu poruku prijatelju Juri i kritičarima. “Razumijem profesora Jurčevića i nestrpljenje svih dobronamjernih ljudi koji su predugo čekali svoju priliku, ali Hrvatska više nema vremena za čekanje”, kaže Radić.

U emisiji su se Bujanec i Radić dotakli Eurosonga. “Pitao me sin je l’’ bolje da pobjedi LGBTQ AR kod ili vještica iz Irske”, komentirao je Radić nakon čega se dotaknuo rodne ideologije. “Već iz prvih istupa naših koalicijskih partnera vidi se da lakše dišu i da se vraćaju na postavke koje su u skladu s tradicijom našeg naroda. Utjecaj Domovinskog pokreta bit će još i veći”, rekao je.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i budući potpredsjednik Hrvatske državne vlade – Mario Radić, svoje prvo veliko gostovanje nakon što je postignut dogovor o formiranju nove Vlade, imao je u Bujici Z1 televizije, što je velika promjena u odnosu ne neke druge političare, koji su u emisiju dolazili samo kad su bili u oporbi, a kada bi postali premijeri ili predsjednici – više se nisu odazivali pozivima voditelja”, napisao je Bujanec na svom Facebook profilu nakon gostovanja, prenosi Dnevno.hr.

You may also like