Home Izdvojeno Medved povodom Dana državnosti poslao čestitku uz povijesnu poruku: “Neka nam živi i napreduje demokratska i suverena Hrvatska!”

Medved povodom Dana državnosti poslao čestitku uz povijesnu poruku: “Neka nam živi i napreduje demokratska i suverena Hrvatska!”

by Ante R.

Potpredsjednik Vlade ministar Tomo Medved istaknuo je u čestitci u povodu Dana državnosti RH da su Hrvati povijesno ostvarenje vjekovnih težnji o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi, postigli u zajedništvu našeg naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske, a to trebamo i danas.

“Slaveći Dan državnosti, s ponosom se prisjećamo naše pobjede u Domovinskom ratu, vječno zahvalni svim hrvatskim žrtvama za našu slobodu i neovisnost. U mislima na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, njihovim obiteljima, hrvatskim braniteljima i našem narodu u Hrvatskoj i izvan domovine čestitam Dan državnosti!”, naveo je ministar hrvatskih branitelja Medved, priopćeno je iz Ministarstva.

Naglašava da smo “povijesno ostvarenje vjekovnih težnji hrvatskog naroda o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi postigli u zajedništvu našeg naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske”. To zajedništvo i domoljublje, dodao je, trebamo i danas, kako bi na temeljima slavne prošlosti gradili bolju budućnost, a na to nas podsjećaju i riječi dr. Franje Tuđmana koju je uputio hrvatskom narodu 30. svibnja 1990.  „Svi mi zajedno moramo biti prožeti sviješću da od svoje Hrvatske ne možemo očekivati više nego li što sami pridonesemo njezinu boljitku, da bi plodove svoga rada mogli uživati i mi sami, i naša djeca, i djeca naše djece“.

Goldsteina zasmetala provjera točnosti CroFacta, ali i izjave Anušića i Medveda o žrtvama Bleiburga: Ide se prema revizionističkom, čak neoustaškom narativu. Evo što je CroFacte utvrdila.

“Budimo ponosni na sva naša postignuća. Izvjesimo naše zastave i proslavimo Dan državnosti, uz povijesnu poruku našeg prvog predsjednika: Neka nam živi i napreduje demokratska i suverena Hrvatska! “, naveo je u čestitci ministar Medved. – Hina.

Klub nacionalnih manjina ne odriče se Pupovca, ni pod cijenu novih izbora; Radin poručio: “Ako bude trebalo doći do izbora, doći će do izbora”

NEKI SU NA APARATIMA Turudić krenuo žestoko, nema skrivanja, za svoju prvu zamjenicu izabrao ženu koja je htjela strpati Josipa Boljkovca iza rešetaka, a neke je spasila sudbina!

You may also like