Home Izdvojeno Milanović: Amerika preko Ukrajine vodi rat protiv Rusije

Milanović: Amerika preko Ukrajine vodi rat protiv Rusije

by Ante R.

Predsjednik Zoran Milanović danas se osvrnuo na odluku vlade o obučavanju ukrajinskih vojnika. “Ovo je osobni teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje”, rekao je Milanović, prenosi RTL.

Predsjednik Milanović je rekao da on zna što stoji u Ustavu zato što ga je pisao. Time se referirao na konstataciju vlade na današnjoj sjednici da obuku ukrajinskih vojnika temelji na Ustavu i na zakonima i međunarodnim sporazumima po kojima je Ukrajina saveznička zemlja.

“Ukrajina, svaka joj čast, nije saveznica. Za odluku o obuci stranih vojnika sabor nije nadležan”, kazao je. Nazvao je stvari kako ih je danas postavila vlada “udbaškom sabotažom”.

“Sad će se, kao, vidjeti tko je za Rusiju, a tko za Ukrajinu. Ja nisam za nikoga. Ja sam za Hrvatsku, arogantno sebičan. Sava Kovačević ide u Bruxelles i obećava: ‘Hrvatska je unutra.’ To je kazneno djelo”, dodao je.

“Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije”, kazao je. “Mi moramo konstatirati da Amerikanci preko ukrajinskih mladića vode rat protiv Rusije, to moramo reći.”