Home Izdvojeno Milanović potpisao zakon; Sabor danas glasa o povjerenju novoj vladi

Milanović potpisao zakon; Sabor danas glasa o povjerenju novoj vladi

by Ante R.
Predsjednik Zoran Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović potpisao je sinoć  navečer Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave koji je danas izglasan u Saboru, potvrdio je Hini glasnogovornik Ureda predsjednika.

Izmjenama toga zakona ustrojavaju se dva nova ministarstva – demografije i useljeništva, te zaštite okoliša i tranzicije, te se operacionalizira dogovor HDZ-a i DP-a po kojemu će nova vlada imati 18, umjesto dosadašnjih 16 ministarstava. Zakon će još večeras biti objavljen u službenom glasilu, Narodnim novinama. To otvara put da se u petak u Saboru raspravlja o novoj vladi i njezinom programu te da se glasa o povjerenju novoj vladi.

Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave izmijenio je Sabor na sjednici u četvrtak sa 79 glasova. Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisali su u četvrtak, mjesec dana od izbora, u Saboru koalicijski Sporazum koji definira suradnju između te dvije stranke u budućoj vlasti.

Nakon potpisivanja koalicijskog Sporazuma Plenković nije želio otkrivati imena ministara iz redova HDZ-a, kratko poručivši da će sve reći sutra.

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava u srijedu je objavio da će tri resora koja je dobila njihova stranka voditi Ivan Šipić kao ministar demografije i useljeništva, Josip Dabro kao ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te Ante Šušnjar kao ministar gospodarstva.- Hina

Stjepo Bartulica u hrvatskom Saboru spomenuo Duboku državu, a Puhovski se odmah kao vranac propeo na zadnje noge

KRIM MORA PASTI Ukrajina zna što čini, ATACMS-ima uništava svu rusku opremu na Krimu i okreće smjer ratana svoju stranu

You may also like