Home Izdvojeno Milanovićeva izjava o statusu Hrvatske u EU isprovocirala HDZ: “Sitni zavidnik ne miri se s tuđim uspjesima.”

Milanovićeva izjava o statusu Hrvatske u EU isprovocirala HDZ: “Sitni zavidnik ne miri se s tuđim uspjesima.”

by Ante R.

Izjava predsjednika RH Zorana Milanovića o statusu Hrvatske u Europskoj uniji izazvala je oštru reakciju u HDZ-u. Milanović je povodom obilježavanja Dana grada posjetio Zlatar i sudjelovao na sjednici Gradskog vijeća.  Ustvrdio je kako je Hrvatska dno EU kada se gledaju bivše socijalističke države, jedino Bugarska je lošija od nas. 

Nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Zlatara osvrnuo se na upravljanje u zemlji i naglasio kako je Hrvatskoj potrebna decentralizacija:

“Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Europske unije, kad se gleda bivše socijalističke države. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane pa da možemo reći da smo predzadnji. S tim se ne možemo zadovoljiti, moramo biti u sredini, da u konkurenciji Mađarske, Češke, Rumunjske, Bugarske… bude najbolja. Kao Slovenija. Zato, treba nam decentralizacija”, rekao je.

Kao i inače, u HDZ-u nisu ostali hladni na njegove izjave, pa su ga prozvali za laganje i da se ne može pomiriti sa tuđim uspjesima:

“Vrhovni šarlatan opet čini ono jedino što zna i umije – bezočno laže”, napisali su na Facebooku i dodali:

“Dok i dalje izbjegava odgovoriti na pitanja o svom debaklu na izborima, kao i na upite o pogodovanju ruskom ortaku i o tome za čije je strane interese radio i od koga je uzimao novac kao “konzultant”, Kršitelj Ustava i izborni gubitnik Milanović opet – laže. Sitni zavidnik ne miri se s tuđim uspjesima.

Tako mu se priviđa da je i dalje 2015. i da Hrvatsku vodi SDP-ova Vlada nacionalne katastrofe – kada smo s njim kao najgorim premijerom u povijesti bili na 61% prosjeka razvijenosti EU. No danas je Hrvatska, nakon dva mandata PVRH Andreja Plenkovića – na 76% prosjeka EU-a, čime je dostigla Mađarsku, a prestigla Slovačku, Grčku i Latviju – premda su te države znatno prije nas postale članice EU-a. To najbolje pokazuje razliku između odgovornog vođenja zemlje i Milanovićeva lijevog šarlatanstva.

Vrhovnom lažljivcu, koji se svaki dan protuustavno reklamirao kao premijerski kandidat, narod je na izborima 17. travnja rekao jasno – NE! Stoga je i njemu i Grbinu bolje da podnesu ostavke i priznaju poraz jer kao gubitnici neće formirati novu saborsku većinu i Vladu RH!”, poručili su iz HDZ-a.