Home Izdvojeno Miro Kovač za Hrvatski glasnik s misnog slavlja u Macelju: Ne ponovilo se nama Hrvatima takvo totalitarno, ideološko divljanje, utemeljeno na osjećajima mržnje i osvete!

Miro Kovač za Hrvatski glasnik s misnog slavlja u Macelju: Ne ponovilo se nama Hrvatima takvo totalitarno, ideološko divljanje, utemeljeno na osjećajima mržnje i osvete!

by Ante R.

Miro Kovač, bivši Ministar vanjskih poslova i veleposlanik hodočastio je na današnje misno slavlje u Macelju povodom Blajburških žrtava i tom prilikom dao izjavu za Hrvatski glasnik:

Na današnjem misnom slavlju u Macelju prigodom komemoracije Bleiburške tragedije i križnih puteva hrvatskoga naroda na Macelju prisjetili smo se velikog mnoštva žrtava, Hrvata i pripadnika drugih naroda, pogubljenih, mučenih i progonjenih, uime mržnje i okrutne ideološke osvete.

Milovan Đilas, jedan od najbližih suradnika Josipa Broza Tita za vrijeme Drugog svjetskog rata i kasniji komunistički „otpadnik“, na tom je tragu za britanski kulturno-politički magazin Encounter 1979. godine izjavio: „Velika većina ljudi koje su britanske snage prisilno vratili iz Austrije bili su obični seljaci. Ruke im nisu bile krvave. Nisu bili ni ustaše niti slovenski ‘domobrani’. Njihov jedini zločin bio je strah od komunizma i glasa koji je pratio komuniste.“

Ne ponovilo se nama Hrvatima takvo totalitarno, ideološko divljanje, utemeljeno na osjećajima mržnje i osvete!