Home Izdvojeno NACIJA ŠOKIRANA Bivši jugoslavenski tužitelj: Modrić i Lovren trebali su biti optuženi i osuđeni

NACIJA ŠOKIRANA Bivši jugoslavenski tužitelj: Modrić i Lovren trebali su biti optuženi i osuđeni

by Ante R.
Luka Modrić, EURO 2024

Gostujući na N1 televiziji bivši jugoslavenski javni tužitelj Ante Nobilo odgovarao je na pitanje voditelja luksemburške televizije o optužnicama protiv Luke Modrića i Deana Lovrena za “krivokletstvo” te je tom prilikom odgovorio:

“Protiv Luke Modrića i Deana Lovrena trebala je biti podignuta, a ne odbačena optužnica te su trebali biti optuženi. To što su vrhunski nogometaši i miljenici nacije ne može biti razlog za odbacivanje optužnice i neprosuđivanje. U konačnici postoji institut pomilovanja, a to je tako kad je novi šef DORH-a nogometaš.”

Podsjećamo na biografiju Ante Nobila:
Nakon završetka studija prava u Zagrebu, Anto se zaposlio kao pripravnik u Okružnom javnom tužiteljstvu. Bio je tužitelj četiri godine u Donjoj Stubici. Povratkom u Zagreb, dobio je slučaj koji će mu osigurati status javne osobe i zapečatiti karijeru.

Screenshot/Z1

U početku karijere bio je tužilac, a kasnije se prebacio na obranu i otvorio vlastiti odvjetnički ured. Sudbonosni slučaj koji je Nobilu donio medijsku slavu je suđenje Andriji Artukoviću 1986. godine. Anto je dobio status nepokolebljivog tužioca koji ne preza ni od čega kako bi dobio slučaj. Poznat je i po prekršajnoj prijavi protiv Franje Tuđmana 1989. godine. Bio je i tužilac 1991. protiv Željka Ražnatovića Arkana te u slučaju protiv Gorana Hadžića za “krvavi Uskrs”. Pokrenuo je istragu ubojstva obitelji Zec i zločina u Pakračkoj Poljani

You may also like