Home Izdvojeno Nakon posjeta Kremlju indijski premijer Modi u Beču: Ukrajina zaslužuje pravedan i trajan mir, u skladu s Poveljom UN-a

Nakon posjeta Kremlju indijski premijer Modi u Beču: Ukrajina zaslužuje pravedan i trajan mir, u skladu s Poveljom UN-a

by Kristina B
Indijski premijer Narendra Modi rekao je u srijedu u Beču da su Indija i Austrija spremne pružiti svu moguću potporu kako bi se u Ukrajini brzo ponovno uspostavili mir i stabilnost. “Gubitak nedužnih života neprihvatljiv je, gdje god da se događa”, rekao je Modi novinarima.
Modi je doputovao u posjet Austriji nakon što je u ponedjeljak i utorak posjetio Rusiju. “Problemi se ne mogu rješavati na bojištu”, rekao je.”I Indija i Austrija pridaju veliku važnost dijalogu i diplomaciji kako bi se brzo ponovno uspostavili mir i stabilnost”, dodao je.
Austrijski kancelar Karl Nehammer također je istaknuo da je “zajednički cilj” dviju zemalja u Ukrajini: “pravedan i trajan mir, u skladu s Poveljom UN-a.”Naglasio je važan “utjecaj” koji ima Indija, “najveća demokracija u svijetu”. Rekao je da bi Austrija, vojno neutralna, mogla biti “mjesto dijaloga” za “buduće mirovne samite”.

Putinov teror s namjerom: Odlučio je činiti najgnusnije zločine ne bi li “užasnuti” Zapad prisilio na pregovore!

Modi je u utorak u Kremlju svojem “prijatelju” Vladimiru Putinu rekao da nastavljajući bombardirati Ukrajinu neće “riješiti probleme” te je pozvao da se pronađe “put prema miru dijalogom”. Indija nije nikada izričito osudila rusku invaziju na Ukrajinu.
Modi je posjetio Austriju u povodu 75. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja. To je prvi posjet nekog indijskog premijera Beču od posjeta Indire Gandhi 1983. Indija i Austrija planiraju pojačati suradnju u više područja, od gospodarstva do imigracije. Modi će se u srijedu sastati i s austrijskim predsjednikom Alexanderom Van der Bellenom. (Hina)

You may also like