Home Izdvojeno NAZOR DEMANTIRAO NEKE OD IZREČENIH TVRDNJI – VIDEO: SKANDALOZNA TRIBINA Najavljeni četnik nije se pojavio, dogodio se incident, voditelj prijetio da će zvati policiju

NAZOR DEMANTIRAO NEKE OD IZREČENIH TVRDNJI – VIDEO: SKANDALOZNA TRIBINA Najavljeni četnik nije se pojavio, dogodio se incident, voditelj prijetio da će zvati policiju

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom "Petrovačka cesta duga 27 godina" održava se u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

by Ante R.

Raspravlja se o spornoj srbijanskoj optužnici četvorice pilota hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje se tereti za ratni zločin raketiranja izbjegličke kolone prilikom čega je došlo do smrtnog stradavanja 13 srpskih civila. Razgovarat će se o pitanjima jurisdikcije Srbije, o istraživanjima ratnih zločina, o pravima žrtava i okolnostima zločina koji se u kolovozu 1995. godine dogodio na Petrovačkoj cesti unutar teritorija BiH.

Na tribini je bio i povjesničar Ante Nazor koji je demantirao neke od izrečenih tvrdnji pa je tako rekao kako “nije točno da slučaj nije istraživan”

“Taj slučaj Haag već istraživao i tu je bilo vojske tzv. Krajine u koloni, a ne samo civila”. Dakle, postoje činjenice da su tu bile vojne formacije, a druga stvar što je vrlo važno, kad govorimo o odgovornosti, zaboravljamo političku odgovornost. Tko je uvjeravao Srbe da ne treba prihvatiti mirnu reintegraciju”, upitaoje Nazor.

Dodao je i da je prema nekim izvorima kolonu je raketirao avion JNA sa zvijezdom petokrakom.

U Hrvatskoj immao 151 masovnu grobnicu sa zločinima srpskih snaga, rekao je Nazor nakon čega je zaradio pljesak.

Tribina je nakratko prekinuti istupom Dražena Keleminca koji je želio postaviti pitanje, a novinar mu to ije dopuštao. Keleminec je ipak postavio pitanje je li država Srbija pokrenula istragu protiv zločina koji su pokrenuli srpski teroristi?”.

“Digao se ovaj luđak”, rekao je voditelj Kosanović dok je zvao policiju, prenosi Direktno.hr

 

You may also like