Home Izdvojeno “Ne čujem te Milorade, a ni tvog koalicijskog partnera”

“Ne čujem te Milorade, a ni tvog koalicijskog partnera”

by Ante R.

U javnost je dospio video uradak na kojem se vidi kako dvojica neobuzdanih srpskih mladića pored Knina skidaju hrvatsku zastavu, pokazujući pri tome i tri prsta.
Naravno, neće valjda pokazivati dva!
Nije mi razumljiva mržnja ovih mladića prema hrvatskoj zastavi i državi Hrvatskoj. Nije mi razumljiv niti takav njihov čin.
Piše Dr. Jure Burić Fenix-magazin.de

Nije mi razumljiva niti šutnja Milorada Pupovca koji je o ovome vrlo vjerojatno čitao i vidio taj njihov čin u video snimci.
Je li pri tome Pupovac bio sretan ili nesretan, ne znam, ali mi je ovo prvo vjerojatnije.
Nije mi razumljiva niti šutnja Pupovčeva koalicijskog partnera za kojeg je ovaj čin očito samo nešto sporedno i bezazleno. Pa što onda ako je i skinuo tu hrvatsku zastavu, nije nikom skinuo glavu.

Bi li tako nešto i na sličan način prihvatili u Europi ili pak u Srbiji kad bi tamo neka dva mlada Hrvata skidali europske (u nekoj europskoj zemlji) ili pak srpske zastave u Srbiji. Jamačno ne bi. Snašle bi ih žestoke kazne i vjerojatno bio zabranjen ulazak barem u Srbiju, ako ne i u Europsku zajednicu.

Možda i ovaj neobuzdani, a zločesti srpski dvojac i plati najveću moguću kaznu od 4.000 eura. Pa što?Uvijek će se naći srpskih sponzora, a moglo bi biti i viška za neka nova skidanja hrvatskih zastava i sramoćenja nas Hrvata kao naroda.
Čitam da je šibensko-kninska policija već uhitila privela dvojicu srpskih mladića i osumnjičenih im 49-godišnjeg pomagača u skidanju hrvatske trobojnice.
Bio bi red da ih se za primjer nekim budućim “neobuzdanicima” žestoko kazni, kako im slična glupost nikada više na pamet ne bi pala.

Ali, poznavajući one koji ovu državu vode bez ljubavi, mogu samo pretpostaviti kakve će biti kazne i osude. Vjerojatno mlake ili simbolične. Hrvatskim domoljubima će se nakon toga pa i nadalje izjednačavati tlakovi i dizati kosa na glavi. Na kraju bi oni koji traže pravdu i oštro kažnjavanje srpskih mrzitelja, zbog kojeg hrvatskog povijesnog pozdrava mogli proći i s težim posljedicama.

Kako god, usuđujem se poručiti mrziteljima svega hrvatskog da se ne igraju s hrvatskom državom i njezinom zastavom. Oni moraju znati da svakom strpljenju ima kraja te da bi i oni koji se tada možda nisu bili ni rodili mogli proći kao i njihovi prethodnici prije 30-tak godina. Zato, ne izazivajte i ne igrajte se s vatrom koja vas može ne samo opeći već i spaliti.

You may also like