Home Izdvojeno NOVE OKOLNOSTI, POSTOJI NADA DA JE MATEJ ŽIV! Stručnjak za sigurnost podsjetio na jedan davni nestanak i vrlo slične okolnosti: “Tu nisu čista posla”

NOVE OKOLNOSTI, POSTOJI NADA DA JE MATEJ ŽIV! Stručnjak za sigurnost podsjetio na jedan davni nestanak i vrlo slične okolnosti: “Tu nisu čista posla”

by Ante R.

Potraga za Matejem Perišem (27) koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca, kada je ostavio svoje prijatelje u beogradskom klubu ‘Gotik‘ te otrčao u beogradsku noć, otkada mu se gubi svaki trag, traje već više od mjesec dana.

Otac Splićanina, Nenad Periš, u Beogradu je od prvog trena, a unatoč tome što prolazi sve više vremena, otac kaže kako kod njega nada da će sina pronaći živog još uvijek postoji.

Međutim, potraga je fokusirana prije svega na rijeku Savu i okolno područje, no objektivno – Matej može biti bilo gdje, živ ili mrtav, budući da od trenutka kada je dotrčao na platformu uz Savu, pred restoranom ‘Savanova’, gdje su ga posljednji put snimile nadzorne kamere, nije poznato što se s njim dogodilo.

 

Matejev nestanak podsjetio je na neodoljivo sličan slučaj iz 90-ih

No, stručnjak za sigurnost iz srbijanskog kriminalnog centra DBA Ratomir Antonović kazao je kako postoji nada da je Matej živ, spominjući jedan slučaj nestanka 90-ih godina, koji ga je podsjetio na Matejev nestanak, piše Alo.

Naime, riječ je o jednom pjevaču koji je nestao 90-ih godina prošlog stoljeća, a njegovo tijelo do danas nije pronađeno. Naveo je kako postoji mogućnost da je taj pjevač želio početi neki drugi paralelni život.

 

Radi se o čuvenom srpskom pjevaču narodne glazbe Dušanu Dušku Kostiću , kojemu se 1996. godine izgubio svaki trag. Prema službenoj policijskoj verziji, izvođač legendarnog hita ‘Sačuvaj tajnu, ljubavi moja’ u predvečerje 13. svibnja te godine skočio je s Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubojstvo. Međutim, to nitko nikada nije sa sigurnošću potvrdio, niti dokazao.

Duškova supruga ne želi javno govoriti o slučaju

Njegova životna priča mnoge je podsjetila na Mateja Periša, koji je nestao prije više od mjesec dana. Antonović ističe kako se treba ispitati u kakvim je odnosima Periš bio s roditeljima.

“Treba ispitati u kakvim je odnosima bio s roditeljima, je li htio otići od njih, a da im se ne javi. Sve ovo ukazuje i na mogućnost da se zavara trag, s tim da treba ispitati i sve okolnosti koje su prethodile njegovom nestanku”, rekao je Antonović.

 

Za Duškovu suprugu, također pjevačicu, Nevenku Nenu Kostić, nema previše dilema o njegovom nestanku. Kako je rekla, o tome nikad nije htjela javno govoriti jer se boji za sigurnost kćeri i odmazda pojedinih ljudi.

‘Tu nisu čista posla’

“Znam da me zovete zbog Duška, ali ja ne želim o tome pričati za medije. Zaista to ne želim. Dugo se šutjelo o svemu i svačemu i da sada ja govorim o tome, stvarno ne bih. Kad bih pristala govoriti o Dušku, vjerojatno bi me gonila ova žena s kojom je on živio prije nestanka. Ne bih imala mira. Bojim se najviše za svoje kćeri, shvatite me”, rekla je Nena Kostić.

Na inzistiranje da otkrije zbog čega je toliko preplašena za sigurnost članova svoje obitelji, poručila je da misli da tu nisu čista posla.

“Ne mogu govoriti o tome jer mislim da tu nisu čista posla, a moja intuicija me rijetko kad prevarila. Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao kako ipak nije siguran da je čovjek koji je tog dana skočio s mosta zapravo pjevač”, kazala je pjevačica, piše Dnevno.hr