Home Izdvojeno Odluka Vlade: Otpisano plaćanje struje i plina za potresom pogođeno područje

Odluka Vlade: Otpisano plaćanje struje i plina za potresom pogođeno područje

by Ante R.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila zaključak koji se odnosi na otpis režijskih troškova vezanih za energiju na potresom pogođenim područjima.

“Danas imamo sjednicu Vlade vezanu za aktivnosti oko potresa. Ovog tjedna ćemo provesti raspravu o Saboru o Zakonu o obnovi, a danas ćemo donijeti zaključak o otpisu potraživanja za električnu energiju, tu mislimo na režijske troškove za struju i plin”, rekao je Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

Otpis računa

Ministar Tomislav Ćorić rekao je da se ljudima čiji su “objekti pretrpjeli štetu otpišu sva potraživanja za isporučenu energiju za siječanj, veljaču i ožujak 2021.”

“Otpisat će se i potraživanja za premještanje priključka. Krajnjim kupcima se otpisuju računi za električnu energiju. HEP će kroz povezana društva građane čiji su objekti pretrpjeli štetu, ako od njih otkupljuju plin, otpisati račune i za to”, kazao je Ćorić.

Odluka je jednoglasno prihvaćena.

Na sjednici Vlade usvojen je i prijedlog odluke o osiguranju interventnih sredstava za sanaciju šteta na županijskim i lokalnim cestama na području Sisačko-moslavačke županije.

Usvojen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za poduzimanje izvanredne mjere pomoći za ublažavanje posljedica šteta od potresa nastalih na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije – nabava stočne hrane za hranidbu stoke.

Prihvaćen je i prijedlog da se na istom području otpiše i plaćanje TV pristojbe za prva tri mjeseca ove godine, s mogućnošću produljenja mjere ako bude potrebno, javljaju Vijesti hr