Home Izdvojeno Održana promocija prve zbirke pjesama Milija Lozančića u Zagrebu

Održana promocija prve zbirke pjesama Milija Lozančića u Zagrebu

by Ante R.

U prostorijama Samostana i crkve Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu održana je promocija prve zbirke pjesama “Život između sna i jave…jeka tišine…” Milija Lozančića. U prepunoj dvorani osvrt na zbirku pjesama iznijeli su Marito Mihovil Letica i Jozo Krajinović uz glazbenu potporu Tamare Perc.

Foto Željko Novaković

” Dok sam se upoznao s pjesmama Miloga Lozančića i ponirao u njihovo duhovno tkanje, u textus što struji u spiritus, u svetopisamski hebrejski ruah, naizmjence me obuzimao nježan srh Božje milosti i silovit nahrup silnica usredištenih oko životodajnoga vrtloga koji im je ujedno izvor i uvir – Bogočovjeka Isusa Krista, Svevladara iliti Pantokratora, gospodara svemira i vremena što struji u vječnost ”,  kazao je Marito Mihovil Letica.

” Još uvijek se ‘ko malo djete smješkam od dragosti! Ta napravio sam duhovno kulturni događaj gdje su ljudi uživali nakon godinu i više ovog pandemijskog terora. Neki su i plakali… ”, izjavio je nakon promocije Lozančić.

Mili Lozančić rođeni je Mostarac koji je od početka do kraja Domovinskog rata aktivno sudjelovao u obrani zemlje, a danas je umirovljeni časnik Hrvatske vojske. Devetnaestog ožujka 2019. godine ispunio je zavjet dan Bogu prepisavši cijelu Bibliju kaligrafskim nalivperom zato što ga je Njegova providnost živa i u jednom komadu provela kroz pakao rata.