Home Izdvojeno OPET CIRKUS U SABORU Sačić: Moralna ništarijo! Izolirajte ga u HDZ-u; Deur: Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčino!

OPET CIRKUS U SABORU Sačić: Moralna ništarijo! Izolirajte ga u HDZ-u; Deur: Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčino!

by Ante R.

Burno je opet bilo u Saboru i to zbog izvješća pravobraniteljice za djecu.

Sukobili su se Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) i Ante Deur (HDZ).
Počeo je Sačić koji je tražio stanku.

“Želim hrvatskoj javnosti približiti neshvatljivo stanje koje vlada u hrvatskom obrazovnom sustavu, a između ostalog, za koje je odgovorna pravobraniteljica za djecu, jer svojim aktivnostima ne poduzima ništa da se takvo stanje zaustavi. Postoji u našem obrazovnom sustavu jedna učiteljica mentorica koja je prošle godine u listopadu dobila godišnju nagradu za najučiteljicu godine od ministra Fuchsa, a koja je 1996. u svom djelu Putevima nezaborava, doktorica Snežana Šević, istaknuta pripadnica SDSS-a, pisala o hrvatskim braniteljima strahovite nebuloze i klevete. Pročitat ću radi Ante Deura, Josipa Đakića i Stipana Šašlina. Ante, dobro slušaj”, počeo je Sačić i čitao citate koji govore o tome da su Hrvati u Vukovaru vadili djecu iz majčinih utroba, silovali srpske žene i djevojke, spaljivali ljude i da su Srbi morali uništiti Sotonu, piše Direktno.

“Vi i Plenkoviću, zar vas nije sramota?! Ta je žena dobila nagradu. Hrvatska, kuda ideš?”, vikao je Sačić.

Deur se digao odgovoriti, a Sačić je uzviknuo: “Daj šuti, sram te bilo”.
“Sram tebe bilo”, uzvratio je Deur pa nastavio: “Ja sam bio branitelj Vukovara, a vi mi recite, jeste još uvijek Jugoslaven ili Hrvat? Što ste točno? Kad ste nazivali u Lučkom mladiće da su ustaše, zar vas nije sram? Jugoslavenčino jedna stara”.

“Izlišno je s takvom osobom diskutirati, čovjekom koji je zahvaljujući braniteljskoj tuzi i šatoru lansiran u politiku, a danas šuti, to je moralna ništarija i najbolje bi bilo da ga vi izolirate iz HDZ-a da vam ne šteti”, uzvratio je Suverenist.

Deur nije ostao dužan.
“Ja se kao branitelj nemam čega sramiti u svojoj domovini, a ti kao Titovo jugoslavensko govedo, koji si bio stara milicajčina, zatvarao si domoljube, srami se”, derao se Deur.
Sačić je okrenuo leđa i krenuo iz sabornice jer je mislio da će ga izbaciti, ali predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao mu je da radi teatar i da sjedne na mjesto.