Home Izdvojeno Plenković mora pokazati državništvo i hitno kupiti rusko i kinesko cjepivo.

Plenković mora pokazati državništvo i hitno kupiti rusko i kinesko cjepivo.

by Ante R.

U situaciji kad su mali mali, a veliki veliki , kad veliki tjeraju male da igraju po njihovim pravilima, najbolji način da mali pokažu zube velikima i kažu jesmo mali, ali smo pametni. Ucjene proizvođača korona cjepiva klasični je primjer upravo toga, ali i za to postoji lijek.

Farmaceutska industrija u svijetu slovi za najvećeg profitera i ucjenjivača u korporativnim poslovima. Od prvog dana se znalo da će trgovati cjepivom onako kako oni žele ili žele oni koji imaju kapital. Nakon što je nova Američka administracija stisnula, bolje rečeno naredila Moderni i Pfizeru pojačanu isporuku cjepiva za SAD uz narudžbe onih koji plaćaju duplo poput Izraela ili još više poput bogatih Arapskih zemalja pod patronatom SAD, a AstraZeneca usmjerila pošiljke prema Ujedinjenom kraljevstvu Ek nije preostalo ništa osim mučnih pregovora i popuštanja, a Hrvatskoj bi poslali mrvice. Kako će Hrvatskoj ovim tempom trebati 4 godine da procijepi i zaštiti svoje stanovništvo da pri tom ne izazove psiho traumatično stanje nacije, kolaps gospodarstva jedno što ostaje je okrenuti brojeve telefona.

Ne postoji veća odgovornost od brige za zdravlje nacije i njenu opstojnost, a opstojnost je niz povezanih faktora od zdravlja do egzistencije, a niti zdravlje niti egzistencije nema ako nema države sa zdravim gospodarstvom i uređenim društvom.

Ako smo ikada kao društvo, nacija, narod trebali iskazivanje čvrstih suverenističkih stavova u zaštiti Lijepe naše i svih njenih žitelja upravo je to sada. Sada je pet do dvanaest da Andrej Plenković iskoristi te svoje dobre kontakte, okrene broj kineskog premijera  Li Keqianga i jednostavno kaže- Trebam dva milijuna doza cjepiva. Isto tako nazove Vladimira Putina i zatraži 2 milijuna. Sigurno je jedno, a sve je povezano s interesima, Ni Li ni Putin neće ga odbiti i u najbržem mogućem roku to cjepivo bi stiglo u Hrvatsku. Odobrenje Hrvatske regulatorne agencije mora biti samo usklađeno s onim koje imaju regulatorne agencije Mađarske za Sputnik i Srbije za kinesko cjepivo.

Tim potezom premijer će postati ono što narod od njega očekuje, a to je onaj koji odlučuje, onaj koji vodi brigu o svom narodu i svojoj državi. Njegov potez može izazvati samo odobravanje i to odobravanje svog naroda, a kod drugih može izazvati samo poštovanje , ali njihov stav i njihovo mišljenje i onako nisu bitni već mišljenje njegovog naroda.

Od klečanja i moljakanja velikih nećemo dobiti ništa, ali s dva telefonska poziva možemo dobiti puno. može li netko garantirati da još neke članice EU neće slijediti put Mađarske i možemo li biti sigurni da upravo oni koji inzistiraju na zajedništvu svih članica EU neće biti ti koji će prvi okrenuti brojeve telefona Putina i Lia, a možda su to već napravili

Nema čekanja, treba djelovati odmah jer sutra je već kasno. Ne smije se biti ničija korisna budala, nikada pa ni tada.

Ante Rašić Hrvatski glasnik