Home Izdvojeno Plenković: Prijetnji ima jako puno. Mi time ne opterećujemo javnost

Plenković: Prijetnji ima jako puno. Mi time ne opterećujemo javnost

by Ante R.

Komemoracija za žrtve Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda održala se u subotu kod Središnjeg križa na zagrebačkom Mirogoju, a državna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće. Nakon toga premijer Andrej Plenković dao je izjavu medijima.

Rekao je da je pobjeda u Domovinskom ratu izrazito važna za koheziju našeg naroda, za bolje društvo, toleranciju i njegovanje kulture sjećanja kao jedno od ključnih europskih vrednota. Rekao je da zabrana održavanja komemoracije na Bleiburgu nije poraz hrvatske diplomacije.

“Ono što je važno da se ovakvi događaji obilježe dostojanstveno i u konačnici današnje obilježavanje na Mirogoju i ono koje će uslijediti na Macelju su primjeren način obilježavanja 78. godišnjice Bleiburške tragedije”, rekao je premijer.

Komentirao je i prijetnje upućene Vladi i njemu. – “Tih prijetnji ima jako puno. Ima ih svake godine. Mi time ne opterećujemo javnost, ali danas mi je ministar unutarnjih poslova rekao da je jutros bilo pet prijetnji upućenih policijskim postajama. Radi se o jednoj pojavi koja je nažalost tu. Mi se s njom nosimo, kao što se nose druge države, drugi dužnosnici i sve naše službe. Ne treba nikada potcjenjivati te prijetnje. I zato i policija i obavještajne službe rade na tome da otkriju o čemu se tu radi, jesu li to ozbiljne prijetnje , da li iza njih nešto potencijalno stoji, a to će objašnjavati MUP”, rekao je premijer, prenosi N1.