Home Izdvojeno Plenković se kod turskog ministra založio za hrvatskog kapetana u turskom zatvoru: Očekuje pravedno postupanje!

Plenković se kod turskog ministra založio za hrvatskog kapetana u turskom zatvoru: Očekuje pravedno postupanje!

by Kristina B

Hrvatski premijer Andrej Plenković se u subotu sastao s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom i, kako je objavio na platformi X, založio za hrvatskog pomorca Marka Bekavca koji se nalazi u turskom zatvoru rekavši da Hrvatska očekuje da turska nadležna tijela “postupe pravedno u njegovom slučaju”.

Plenković je u objavi naveo da je turskog ministra, koji sudjeluje na  konferenciji Dubrovnik forum,  izvijestio o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj.

“Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju, uvažavajući sve okolnosti, te da Marku Bekavcu zajamče pravnu sigurnost. Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć”, poručio je hrvatski premijer u objavi.

Foto: X profil premijera Plenkovića

 

Hrvatski pomorac Marko Bekavac se u turskom istražnom zatvoru nalazi od listopada prošle godine kada je policija na brodu turske kompanije koji je plovio pod panamskom zastavom našla 137 kilograma kokaina. Kao kapetana tog broda turske vlasti Bekavca smatraju odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za krijumčarenje droge.

Bekavac odbacuje optužbe i tvrdi da je sam tražio da se pojača nadzor utovara broda u Kolumbiji.

Poznat napadač na srpskog policajca! SOA: Najveću opasnost predstavljaju (samo)radikalizirani pojedinci tzv. vukovi samotnjaci

Prvo ročište u postupku turskih vlasti protiv 61-godišnjeg pomorca iz Splita i deset drugih pomoraca održano je 10. lipnja a drugo je zakazano za sredinu srpnja. (Hina)

You may also like