Home Izdvojeno Popijte ga prije spavanja: Recept za napitak koji snižava šećer u krvi i pomaže u mršavljenju

Popijte ga prije spavanja: Recept za napitak koji snižava šećer u krvi i pomaže u mršavljenju

by Kristina B

Ovaj napitak možete brzo i jednostavno napraviti sami, a stručnjaci navode da jedna čaša dnevno pomaže u mršavljenju i snižavanju šećera u krvi.

Nedavna studija iz 2023. otkrila je da su odrasli s dijabetesom tipa 2 koji su konzumirali 30 ml jabučnog octa dnevno doživjeli značajnija poboljšanja u razini hemoglobina A1c u usporedbi s onima u kontrolnoj skupini koji nisu, prenosi N1.

Uz to, ranija studija iz 2018. promatrala je skupinu odraslih osoba s prekomjernom tjelesnom težinom ili onih s pretilošću koji su bili na dijeti s ograničenim unosom kalorija. Sudionici su konzumirali dvije žlice, odnosno 30 ml, jabučnog octa dnevno. Zatim su ih usporedili s kontrolnom skupinom koja nije pila ocat. Rezultati nakon 12 tjedana pokazali su da je skupina koja je konzumirala ocat izgubila više kilograma od grupe koja je samo slijedila dijetu, prenosi express.co.uk.

Kod Iraca je kultno jelo, ali i Hrvati ga sve više obožavaju, s razlogom

Priprema:

Pomiješajte 1-2 žlice jabučnog octa s jednom šalicom vode jer pijenje nerazrijeđenog octa bilo koje vrste može oštetiti vaše grlo i jednjak.

Popijte ga navečer. Konzumacija jabučnog octa 2-3 sata prije odlaska na spavanje može pomoći u smanjenju šanse da doživite probavne smetnje ili refluks kiseline.

Možete ga koristiti i u prehrani – jabučni ocat izvrstan je dodatak salatama ili marinadama za meso i povrće.

Prije uzimanja kisele hrane poput jabučnog octa, imajte na umu da može dovesti do probavnih smetnji i refluksa kiseline, osobito ako se konzumira prije spavanja. Konzumacija octa i kisele hrane također može istrošiti vašu zubnu caklinu. Kako biste zaštitili zube, obavezno ispirite usta vodom.

Osim toga, prije nego što počnete mijenjati svoj zdravstveni režim ili prehranu, najprije se konzultirajte sa svojim liječnikom. Uvijek potražite savjet liječnika ili drugog kvalificiranog zdravstvenog djelatnika za sva pitanja koja imate u vezi s određenim zdravstvenim stanjem.

You may also like