Home Izdvojeno Posavec Krivec: Promiče vam Žinić, nemate istančane radare; Plenković: Nema nedodirljivih

Posavec Krivec: Promiče vam Žinić, nemate istančane radare; Plenković: Nema nedodirljivih

by Ante R.

Hrvatski sabor počinje redovno proljetno zasjedanje s aktualnim prijepodnevom.

Ždrijebom je odlučeno da će na ‘aktualcu’ prvi pitanje članovima Vlade postaviti nezavisni Vladimir Bilek, a posljednji, 41. Miro Totgergeli (HDZ). Poslijepodne će zastupnici poslušati i raspraviti izvješće premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća održanima u prošloj godini

“Nema nedodirljivih, kome to dosad nije jasno – trebalo bi im to biti jasno”, naglasio je Plenković odgovarajući na pitanje Ivane Posavec Krivec (SDP) koja je prozvala HDZ da predvodi korupciju u Zagrebačkoj županiji.

Posavec Krivec podsjetila je i na nedavne Plenkovićeve tvrdnje o tome kako ima “istančane radare” te ga podsjetila na slučajeve u kojima su istaknuti članovi HDZ promakli ispod tog radara, kao i na slučaj sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

“Sad vam promiče i Žinić, kojeg iako zarađuje 18.000 kuna i ima četiri nekretnine, država stambeno zbrinjava po cijeni od 100 kuna. Sve ovo govori da ili nemate tako istančane radare ili da uvodite praksu da za odgovorne dužnosti predlažete HDZ-ovce sklone nezakonitom djelovanju i korupcijskim radnjama”, ustvrdila je Posavec Krivec.

Hina